XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Переможці ХІ Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2022: Проєкт "KuївGuide"

Проєкт команди ліцеїстів КПІ "KuївGuide" став переможцем Фестивалю в секції "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" (номінація "Краща Ідея Проєкту").


Команда проєкту "KuївGuide" розробила мобільний додаток, який дозволяє користувачам громадського транспорту слухати аудіо екскурсію під час руху за маршрутом. На думку розробників, цей додаток сприятиме популяризації громадського транспорту, як більш екологічного, та дозволить наповнити поїздки цікавими фактами з історії міста.

Додаток створений як для киян, які зможуть дізнатися цікаві деталі про столицю, так і для гостей міста, яким буде цікаво послухати про пам’ятки столиці, історію назв вулиць та видатних особистостей, які мешкали за маршрутом транспорту.

"KuївGuide" допоможе провести з користю час перебування у громадському транспорті та детальніше дізнатись про історію свого міста.

Наразі розроблені  аудіогіди для:
  • 2-х автобусних маршрутів (№69 та №118)
  • 2-х тролейбусних маршрутів (№5 та №27)
  • швидкісного трамваю (№1)
Інтерфейс та мова аудіогіда - українська та англійська.

Проєкт може бути масштабований на будь-яке місто в Україні та в світі.

 

Команда Sikorsky Challenge вітає ліцеїстів КПІ з перемогою у Фестивалі!

А ще ми пишаємося тим, що нещодавно команда "KuївGuide" стала переможцем  ХІV національного етапу Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів «INFOMATRIX-2023» (номінація "Апаратне управління") та отримала право представляти Україну на міжнародному фіналі «INFOMATRIX 2023» 28 червня-01 липня 2003 р. у м. Гвадалахара (Мексика).

Удачі вам, друзі, та натхнення!

Таня Кресан для блогу Стартап-школи Sikorsky Challenge


Коментарі