XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Вінницька стартап-школа Sikorsky Challenge розпочала новий сезон навчання

19 квітня  2023 року стартап-школа "Sikorsky Challenge м. Вінниця" урочисто відкрила свій 8-й сезон. 


Протягом багатьох років вінницька стартап-школа є лідером нашої всеукраїнської мережі стартап-шкіл завдяки ефективній взаємодії керівництва університету, студентської спільноти, міської влади та місцевого бізнесу.

Відкриття нового сезону проходило за участі всіх сторін в онлайн-форматі. Попри складнощі воєнного часу організаторам вдалося зібрати групу з 54 учасників.  Саме їм  були присвячені вітальні слова:
  • Романа Квєтного, завідувача кафедри автоматики та інформаційно-вимірювальної техніки Вінницького національного технічного університету (ВНТУ)
  • Володимира Кравця (ВНТУ)
  • Володимира Романенка, директора департаменту інформаційних технологій вінницької міської ради
  • Інни Малюкової, співзасновника і керівника Sikorsky Challenge Ukraine (м. Київ)  
  • Давида Ар'є, засновника компанії «TRANSFOTECH» та співзасновника Стартап школи «Sikorsky Challenge» м. Вінниця (Ізраїль)
  • Ігоря Пеера, співзасновника і головного тренера Sikorsky Challenge Ukraine (Ізраїль).
Одразу після урочистостей Ігор Пеер розпочав навчання першою установчою лекцією. Заняття проходитимуть в онлайн-форматі упродовж кількох місяців. За необхідності командам проєктів буде надана менторська пітримка та допомога в розробці фізичного прототипу в лабораторії прототипування у ВНТУ, яку було створено за фінансової підтримки Вінницької міської ради.

Всі учасники команд, що приймуть участь у фінальному пітчингу восени, отримають сертифікати про міжнародне стажування - 120 год, 4 кредити ECTS.

За традицією переможці вінницької стартап-школи автоматично стануть фіналістами Фестивалю Sikorsky Challenge 2023, який пройде у жовтні цього року за значної підтримки іноземних інвесторів і буде присвячений післявоєнній відбудові України.
 
Крім того, Інна Малюкова запросила учасників паралельно з навчанням у стартап-школі взяти участь у тренінгах спільного проєкту КПІ та університету Шелффіда (травень-серпень 2023). Це дозволить їм виступити зі своїми проєктами у фіналі тренінгів. Переможці отримають можливість презентувати свої проєкти у Шелфідському університеті (за їх рахунок) та залучити інвестиції. 
 
Команда Sikorsky Challenge вітає вінницьких колег з початком навчання в стартап-школі і бажає цікавих проєктів, вдалих рішень та творчої наснаги! 

Таня Кресан для блогу стартап-школи Sikorsky Challenge




Коментарі