XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Відкриття «Школи стартапів 2023» у Кривому Розі.

27 квітня 2023 року відбувся Круглий Стіл з нагоди відкриття «Школи стартапів 2023» у Кривому Розі. 

Команда Sikorsky Challenge бере участь в онлайн-заході

У  заході, що проходив в онлайн-форматі, від криворізької сторони взяли участь:
  • Юрій Вілкул, в.о. міського голови, секретар міської ради 
  • Микола Ступнік, ректор Криворізького національного університету
  • Євген Удод, перший заступник міського голови Кривого Рогу 
Від інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge:
  • Михайло Згуровський, ректор КПІ ім.Ігоря Сікорського, науковий керівник Всеукраїнської Інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge
  • Інна Малюкова, керівник Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine 
  • Юрій Єхануров, директор інституту передових оборонних технологій
  • Олексій Струцинський, директор Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge, експерт з менеджменту та маркетингу
  • Леся Люшенко експерт з менеджменту та управління проектами 
До заходу приєдналися: 
  • Сергій Синчак, заступник начальника управління з мікро, малого та середнього бізнесу філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк»
  • Федір Макарчук, директор Founders' Institute Kyiv Branch.
Захід розпочався словами Юрія Вілкула: "Зараз основне наше завдання - робити все для Перемоги. Ми знаємо, що Перемога буде! Але вже зараз маємо працювати над тим, щоб розвивалось наше місто, найбільш потужне промислове місто України". 

 

Стартап-школу у Кривому Розі було відкрито в 2020 році з метою забезпечення технологічного супроводу інноваційних проєктів та  розвиток підприємницького середовища у місті. З самого початку над цим проєктом працювала команда партнерів:
  • Виконком Криворізької міської ради
  • Академія гірничих наук України
  • Інноваційна екосистема «Sikorsky Challenge»
  • Криворізький національний університет
  • КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»КМР
Завдяки цій плідній взаємодії перший сезон криворізької стартап-школи був доволі успішним.

Про результати стартап-школи в 2020-2021 роках розповів у своїй презентації  Євген Удод. 

В перший сезон в стартап-школі пройшли навчання 100 учасників (3 групи), з яких 60 дійшли до фіналу навчання, 30 проєктів взяли участь в Конкурсі "Криворізька інновація 2020" та 3 проєкти стали фіналістами Фестивалю "Sikorsky Challenge 2020".

Євген Удод подякував команді Sikorsky Challenge за методологію навчання в стартап-школі, яка дозволяє розвивати найкращі інноваційні ідеї в місті.

Команда Sikorsky Challenge вітає колег з відкриттям нового сезону стартап-школи! Та бажає цікавих ідей, вдалих рішень, креативу та впертості у роботі!

До зустрічі на XII міжнародному Фестивалі "Sikorsky Challenge 2023"!  

PS У своєму заключному слові Михайло Захарович згадав про те, що Україна до війни була сировинною країною, технологічний експорт якої був на рівні 3-5%. 
"Далі так існувати країна не може, бо буде приречена залишатися бідною. А під час війни вона має сама себе забезпечувати засобами оборони. Ми вдячні світу, що він нам допомагає, але це не завжди так буде. В майбутньому ми маємо самі себе захищати і дуже потужно розвиватися. А для цього потрібно включати іншу модель розвитку суспільства, інноваційну! Коли талановиті люди зможуть втілювати свої технологічні розробки, тоді ми будемо заможними і зможемо захистити себе. І тому наша модель стартап-шкіл, у тому числі, у вашому славному місті, є початком такої трансформації України. Спочатку ми маємо себе захистити, а після війни потужно інноваційно розвиватись. Щоб ми ставали багатими, розвиненими, потужними! Це наша мета, наші плани. Бажаю успіхів вашій школі, яка є моделлю такого розвитку"







Коментарі