XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Університет Шеффілду допоможе українським стартапам

19 квітня 2023 року було запущено нову акселераційну програму для підтримки українських стартапів та допомоги у відновленні підприємницької екосистеми країни, що є важливим кроком у відновленні України після війни.


Акселераційна програма "Відбудуємо краще" розроблена науковцями Університету Шеффілду та КПІ ім. Ігоря Сікорського з метою надати українським стартапам доступ до менторства, навчання та фінансування, необхідних для досягнення ними успіху.

«Ми в Шеффілді дуже раді можливості продовжити нашу співпрацю з КПІ ім. Ігоря Сікорського. Цей проект відіграватиме життєво важливу роль у підтримці України в критичний момент її історії та спиратиметься на досвід обох інституцій у сприянні розвитку підприємництва та створенні нових венчурних підприємств. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з командою Сікорські Челлендж та на змогу підтримати українську підприємницьку екосистему», - прокоментувала професорка Ваня Сена, завідувачка кафедри Підприємництва та підприємств Університету Шеффілду.

Програма допоможе Україні розвивати стартапи у ключових для відновлення галузей, таких як інфраструктура, промисловий хайтек, енергетика, інженерія та медичні технології. Це сприятиме  відновленню підприємницької екосистеми, що є вирішальним елементом у післявоєнній відбудові України.

Докладно про програму"Відбудуємо краще" та її учасників - на сайті КПІ ім.Ігоря Сікорського 

Запрошуємо взяти участь у програмі всіх, хто має інноваційні розробки/стартап-проєкти у напрямах:
  • інфраструктура
  • промисловий хайтек
  • енергетика
  • біомедична інженерія.
Акселераційна програма ропочнеться 23 травня і включатиме три етапи: 

І етап: Відбір та навчання команд, що мають інноваційні стартап-проєкти, за спільною програмою «Інноваційне підприємництво».

Тривалість І етапу – травень-червень 2023 р.
Формат навчання – онлайн

Заняття проводяться 4 рази на тиждень (по 2 акад. години): 
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери з університету Шеффілда (робоча мова –                           англійська)
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери Інноваційної екосистеми Сікорські Челендж                     (робоча мова-українська)

Завершення навчання – кінець червня. На останньому занятті учасники презентують свої проєкти (мова-англійська), а спільне журі відбирає перспективні проєктів для подальшого їх розвитку.

ІІ етап: Інкубування та менторінг відібраних проєктів.

Тривалість етапу – липень 2023 р.

Менторінг і підготовка проєктів до презентації інвестиційному комітетові проводиться за участі українських менторів та інноваційних підприємців-резидентів університету Шеффілда.

ІІІ етап: Поїздка представників відібраних стартап-проєктів до Шеффілду для презентації проєктів інвестиційному комітетові та інвесторам.

Тривалість ІІІ етапу – серпень 2023 р.

Витрати на візи, транспорт, проживання та харчування забезпечується за рахунок Проєкту.

Реєстрація за посиланням - https://forms.gle/ujeicYkC7mA2xPaFA

Заявки приймаються до 15 травня 2023 року

Контактні особи:
Людмила Русіна, координатор міжнародних проєктів Сікорські Челлендж
e-mail: li_rus@ukr.net

Сергій Сергієнко, координатор стартап-школи Сікорські Челлендж
e-mail: s.serhiienko@hotmail.com
Telegram: https://t.me/Serhii_Serhiienko

Коментарі