Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Університет Шеффілду допоможе українським стартапам

19 квітня 2023 року було запущено нову акселераційну програму для підтримки українських стартапів та допомоги у відновленні підприємницької екосистеми країни, що є важливим кроком у відновленні України після війни.


Акселераційна програма "Відбудуємо краще" розроблена науковцями Університету Шеффілду та КПІ ім. Ігоря Сікорського з метою надати українським стартапам доступ до менторства, навчання та фінансування, необхідних для досягнення ними успіху.

«Ми в Шеффілді дуже раді можливості продовжити нашу співпрацю з КПІ ім. Ігоря Сікорського. Цей проект відіграватиме життєво важливу роль у підтримці України в критичний момент її історії та спиратиметься на досвід обох інституцій у сприянні розвитку підприємництва та створенні нових венчурних підприємств. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з командою Сікорські Челлендж та на змогу підтримати українську підприємницьку екосистему», - прокоментувала професорка Ваня Сена, завідувачка кафедри Підприємництва та підприємств Університету Шеффілду.

Програма допоможе Україні розвивати стартапи у ключових для відновлення галузей, таких як інфраструктура, промисловий хайтек, енергетика, інженерія та медичні технології. Це сприятиме  відновленню підприємницької екосистеми, що є вирішальним елементом у післявоєнній відбудові України.

Докладно про програму"Відбудуємо краще" та її учасників - на сайті КПІ ім.Ігоря Сікорського 

Запрошуємо взяти участь у програмі всіх, хто має інноваційні розробки/стартап-проєкти у напрямах:
  • інфраструктура
  • промисловий хайтек
  • енергетика
  • біомедична інженерія.
Акселераційна програма ропочнеться 23 травня і включатиме три етапи: 

І етап: Відбір та навчання команд, що мають інноваційні стартап-проєкти, за спільною програмою «Інноваційне підприємництво».

Тривалість І етапу – травень-червень 2023 р.
Формат навчання – онлайн

Заняття проводяться 4 рази на тиждень (по 2 акад. години): 
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери з університету Шеффілда (робоча мова –                           англійська)
               - 2 заняття на тиждень проводять тренери Інноваційної екосистеми Сікорські Челендж                     (робоча мова-українська)

Завершення навчання – кінець червня. На останньому занятті учасники презентують свої проєкти (мова-англійська), а спільне журі відбирає перспективні проєктів для подальшого їх розвитку.

ІІ етап: Інкубування та менторінг відібраних проєктів.

Тривалість етапу – липень 2023 р.

Менторінг і підготовка проєктів до презентації інвестиційному комітетові проводиться за участі українських менторів та інноваційних підприємців-резидентів університету Шеффілда.

ІІІ етап: Поїздка представників відібраних стартап-проєктів до Шеффілду для презентації проєктів інвестиційному комітетові та інвесторам.

Тривалість ІІІ етапу – серпень 2023 р.

Витрати на візи, транспорт, проживання та харчування забезпечується за рахунок Проєкту.

Реєстрація за посиланням - https://forms.gle/ujeicYkC7mA2xPaFA

Заявки приймаються до 15 травня 2023 року

Контактні особи:
Людмила Русіна, координатор міжнародних проєктів Сікорські Челлендж
e-mail: li_rus@ukr.net

Сергій Сергієнко, координатор стартап-школи Сікорські Челлендж
e-mail: s.serhiienko@hotmail.com
Telegram: https://t.me/Serhii_Serhiienko

Коментарі