XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Переможці XI Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2022: Проєкт "Універсальний тепловий котел "Алігатор"

Проєкт "Алігатор" посів перше місце в секції "Інфраструктура та промисловий хайтек" та отримав від програми GIST стипендію на розвиток у розмірі 5000$.

Нагородження Олександра Кулінченка , СЕО проєкту №114 "Алігатор" універсальний тепловий котел
Нагородження Олександра Кулінченка , СЕО проєкту №114 "Універсальний тепловий котел "Алігатор"

"Алігатор" - це водогрійний котел-утилізатор нового покоління, який дозволяє вирішити дві важливі проблеми - екологічну утилізацію сміття на місці його утворення та отримання дешевої теплової енергії. Котел працює як на традиційному паливі (вугілля, торф, дрова ...),  так і на нетрадиційному: горючі тверді побутові та промислові відходи (гума, пластмаса, шкіра, текстиль ...). Висока температура газифікації та спалювання гарантує повну деструкцію та знезараження застосованого палива.

Оригінальна конструкція котла дозволяє використовувати паливо будь-якої фракції, обмеженої тільки розмірами завантажувальної камери, так як для завантаження твердого палива великих розмірів є верхній завантажувальний люк, через який можна завантажувати навіть цілі автомобільні шини відповідного діаметру (викиди при цьому відповідають європейським нормам).  

Використовуючи в якості палива промислові та побутові відходи, котел "Алігатор" забезпечує  практично безвідходний процес утилізації,  так як речовини, що утворюються в результаті спалювання (метал, шлак, попіл), проходять обробку високою температурою 1200-1600 °, не містять заразних і шкідливих речовин, і можуть використовуватися як вторинна сировина.

Використання котла "Алігатор" для обігріву дає можливість отримувати дешеву теплову енергію, використовуючи в якості палива будь-які тверді вуглецеві речовини, такі як вугілля, дрова, торф, гума, пластмаса, текстиль, шкіра, харчові відходи ...

Потенційними споживачами утилізаційного комплексу можуть бути :
  • Підприємства, які мають власні горючі відходи
  • Підприємства з великими енерговитратами
  • Енергогенеруючі підприємства
  • Громади, що зацікавлені у екологічному стані довкілля
Енергії, отриманої від спалювання відходів, вироблених мешканцями багатоквартирного будинку, вистачить для забезпечення мешканців будинку гарячою водою цілий рік за низькою ціною. Собівартість 1 КВт теплової енергії становить від 1,2 грн до 0,1 грн

Орієнтовна вартість водогрійних котлів утилізаторів (ВКУ) "Алігатор":
  • від 40 до 100 кВт - 6 000 грн за кВт
  • від 150 кВт до 250 кВт - 5 000 грн за кВт
  • від 10 000 кВт до 20 000 кВт - 3 000 грн за кВт
  • більш ніж 2 000 кВт - ціна договірна .  
ККД котла "Алігатор" - до 95%, що є кращим показником на ринку;
Розробки захищені патентами на корисні моделі, та сертифіковані.

На поточний момент сертифіковано модельний ряд з 12 котлів-утилізаторів (40 кВт…4 000 кВт)


Наразі впроваджено 12 котлів-утилізаторів (перший "Алігатор" успішно працює вже сім років), виконуються закази на 8 котлів-утилізаторів сумарною потужністю 8 000 кВт та розробляються додаткові опції механізації подачі палива. золовидалення та автоматизації управління процесом.

Команда Sikorsky Challenge вітає переможців та бажає якнайшвидшого зростання (UP) проєкту! 

Коментарі

  1. Як замовити виготовлення котла??? Чи можна використати котел для виробництва електроенергії??

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пишіть на пошту strutsynskyi@hotmail.com Олексію Струцинському.

      Видалити

Дописати коментар