XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартап КПІшника залучив €1 млн інвестицій

Стартап Finmap — онлайн-сервіс обліку грошей для малого та середнього бізнесу — залучив €1 млн від інвестора єдинорогів Uber і Stripe.

Finmap заснували випускник Київської політехніки Олександр Соловей та та екс-CTO виробника світлодіодних рюкзаків PIX Іван Каунов 2019 року.

Через два роки до команди приєднався колишній співзасновник monobank і кофаундер розробника необанків Fintech Farm Дмитро Дубілет. Після цього стартап переробив продукт, спростив інтерфейс, додав інтеграцію з банками та платіжними системами.

Основний продукт Finmap – хмарна платформа та Telegram-бот для малого й середнього бізнесу, які допомагають вести фінансовий облік. Серед клієнтів – інтернет-магазин одягу Love&Live та бутік-готель Bursa Hotel. Сервіс синхронізується з рахунками компанії через програмний інтерфейс (API), дає змогу налаштувати графік платежів і аналізувати фінансові показники.

Finmap доступний за підпискою, ціни стартують від $14 на місяць. До платформи підключено понад 2000 банків і платіжних сервісів на кшталт PayPal, Wise, Revolut та Fondy. Восени 2021 року стартап підключив функцію обліку платежів у Bitcoin, Ethereum та ще трьох десятках криптовалют.

Перші інвестиції розміром $50 000 Finmap залучив у 2020 році від Українського фонду стартапів (USF). У 2022-му компанія оголосила про залучення $1,2 млн інвестицій від Presto Ventures, британського фонду Sturgeon Capital, українського SID Venture Partners, CEO британського TBI Bank Петра Барона та інвесторів попередніх раундів: естонського інкубатора Startup Wise Guys й інвесткомпанії BRISE Capital. Загалом Finmap підняв $3 млн.

За словами співзасновника Finmap Олександра Соловʼя,  за останній рік стартап збільшив кількість користувачів більш ніж вдвічі. Компанія має 2500 клієнтів. За 2022 рік кількість іноземних клієнтів сервісу збільшилась втричі – з 11% до 36%. Українські клієнти становлять 64%. Роком раніше 80% виторгу генерувала Україна.

Залучені інвестиції будуть іикористані  на маркетинг і локалізацію сервісу у країнах експансії – Польщі та Туреччині, посилення присутності в англомовних й іспаномовних країнах і розширення команди. 

У команді Finmap 59 спеціалістів, понад 80% фахівців працюють з України. 

За матеріалами forbes

Коментарі