XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Додаток, що розпізнає тексти, які написані штучним інтелектом

Ви чули про ChatGPT? Чат-бот зі штучним інтелектом, що базується на машинному навчанні? Він здатний розуміти людську мову та генерувати напрочуд деталізований людський письмовий текст. 

Ця технологія машинного навчання фактично просканувала весь Інтернет, читаючи колективні твори людства та вивчаючи шаблони мови, які вона може відтворити.  Все, що вам потрібно зробити, так це дати підказку ChatGPT і він за лічені секунди згенерує чудовий, здавалося б, написаний людиною текст -  історію в заданому стилі, електронний лист, курсову чи дипломну роботу, відповісти на запитання та пояснити концепцію.

Компанія OpenAI представила свою нейромережу ChatGPT 30 листопада 2022 року і вона одразу  розірвала інтернет. Ця технологія водночас і приголомшлива, і жахає. Адже ти не знаєш, хто пише - людина або штучний інтелект

Не пройшло і двох місяців з моменту появи  на ринку ChatGPT, як студент Принстонського університету (США) Едвард Тіан розробив додаток, який визначає, хто реальний автор того чи іншого тексту — штучний інтелект (ШІ) чи людина. Унікальний винахід має назву GPTZero.

Про це Тіан  написав 3 січня 2023 року в своєму акаунті у Twitter.  За його словами, він  створив GPTZero за новорічні вихідні.

В той же день цей пост набрав більше 7 млн переглядів.

Коли Тіан прокинувся, його телефон вибухнув від незліченної кількості повідомлень від журналістів, директорів, учителів з усього світу. Його програма, яку він розмістив на безкоштовній платформі, стала настільки популярною, що вийшла з ладу. Схвильована популярністю GPTZero  платформа хостингу надала Тіану додаткові ресурси..

За словами автора GPTZero, знати правду про автора тексту важливо, адже ШІ нерідко витісняє справжніх творців, створюючи речі швидко, втім неякісно. «Навколо так багато галасу щодо ChatGPT. Ми, люди, заслуговуємо знати правду!», — заявив Едвард Тіан.

Додаток представлений на платформі Streamlit, яка дозволяє створювати програми на основі Python. GPTZero відстежує два показники, характерні для «людського» тексту: 

  • складність тексту для сприйняття
  • довжину речень.

Зазвичай люди пишуть складніше, ніж це робить ШІ, тому ускладнені речення у тексті вказують, що автор, швидше за все, людина. Також у людей різниться довжина речень, тоді як у ШІ вони приблизно однакові.

Програма працює, переглядаючи дві змінні в тексті:

По-перше, додаток вимірює, наскільки він знайомий з текстом, що перевіряється з урахуванням того, що GPTZero побачив під час власного навчання на текстах з мережі. Чим менш він знайомий, тим вищий шанс того, що текст написаний людиною.

По-друге, він вимірює пакетність, скануючи текст, щоб побачити, наскільки він мінливий.

Додаток успішно вгадує різницю між текстами ШІ та людськими з частотою помилкових спрацьовувань менше 2%.

Едвард Тіан продовжує роботу з вдосконалення GPTZero, але вже випустив бета-версію для загального користування.

Отже, якщо ви натрапите на якийсь текст, який, на вашу думку, може бути написаний машиною, можливо, запустіть його через новий додаток Tian!  Ви можете знайти його на GPTZero.me .










Коментарі