XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Made in КПІ. SpaceX виводить у космос український супутник — відеотрансляція

Сьогодні, 3 січня 2022 року США виведуть на орбіту Землі український наносупутник PolyITAN-HP-30, який стане частиною нового наукового експерименту.

Запуск відбудеться з мису Канаверал за допомогою ракети-носія Falcon-9 компанії SpaceX. Старт має відбутися о 16:56 за київським часом.

Пряма трансляція запуску PolyITAN-HP-30

Наносупутник PolyITAN-HP-30 створили науковці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» виключно за бюджетні кошти, що надавались Міністерством освіти і науки України в межах реалізації відповідних проєктів-переможців конкурсів наукових досліджень і розробок та договору базового фінансування.

Проєкт неодноразово обирався переможцем Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge.  

Доправлення наносупутника PolyITAN-HP-30 у Сполучені Штати Америки для виведення його на орбіту Землі стало можливим завдяки спонсорській допомозі компанії «Боїнг Україна», підтримці Технічного університету Делфт (Нідерланди), спінофф-компанія якого взяла на себе фінансування та технічне забезпечення виведення космічного апарату в космос, Державному космічному агентству України, яке сприяло вирішенню питань логістики та експорту. На орбіті наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності теплових труб як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів. 

В результаті  науковці КПІ отримають робочі характеристики теплових труб в умовах мікрогравітації та зможуть удосконалити процес подальшого створення теплових труб для різних космічних апаратів.

За матеріалами прес-служби Міністерства освіти і науки

Коментарі