XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Українські розробники створили програмне забезпечення для військових, якого немає навіть у Пентагоні

За час повномасштабної російської агресії на території України ІТ-спеціалісти у співпраці з військовими створили автоматизовану систему управління збройними силами. Схожа діє й у США, однак Україні вона обійшлася набагато дешевше, ніж Пентагону. Штаб-квартира американського Міноборони витратила на це не лише десятки років, але й мільярди доларів з державного бюджету. Про цеповідомляє видання The Wall Street Journal.



Українська цифрова мережа Delta використовує супутниковий зв’язок і допомагає ЗСУ отримувати розвідувальні дані, координуватися між підрозділами та ефективно відстежувати ворожі цілі. Попри те, що армія окупанта переважає українську і за чисельністю, і за кількістю озброєння, вона не здатна ефективно використовувати передові технології у військовій справі настільки масштабно, наскільки це можуть робити українці. До слова, всі військові підрозділи, які брали участь у визволенні Києва та області навесні 2022 року, використовували у роботі мережу Delta.

«Противник 20 років готувався до повноцінної [технологічної] війни. Ми зробили технологічний стрибок за 10 місяців. І ми чітко усвідомлюємо, що інновації ще очікують нас попереду», — написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Twitter.


Коментарі