XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Політехнік Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією Global Student Prize

Про перемогу Ігоря було оголошено 20 вересня з Нью-Йорку під час тижня ООН. Окрім золотої статуетки  український студент Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського отримав 100 тис. доларів на розвиток свого винаходу - «Кадрокоптерний міношукач» (Quadcopter Mines Detector).


Створити робота для розмінування Ігор мріяв з 5-го класу школи. Це був 2014 рік, коли росія вперше вдерлась на територію України. Свої розробки він втілив в перший прототип два роки  тому і презентував його на численних інноваційних виставках -  був фіналістом Х Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ ", отримав золоту медаль у молодшій категорії на Малайзійській 21-й технологічній виставці (MTE) 2022. Ця нагорода була особливо важливою для Ігоря, оскільки дозволила йому успішно представити свої дослідження світові.

Наразі Ігор розробив два робочих прототипи свого пристрою і зараз працює з інвесторами та різними організаціями для швидкого впровадження робота в розмінування територій. Адже це  зменшить кількість жертв вибухових пристроїв і дозволить розпочати відбудову України.

Ігор вже отримав два українські патенти  на свій пристрій і активно співпрацює зі ЗМІ для підвищення обізнаності серед  військових та цивільних сторін. Завдяки отриманій нагороді в 100 тис. доларів він планує розпочати масове виробництво, залучаючи більше компаній та організацій, які будуть також  інвестувати, щоб розгорнути виробництво якомога швидше. 

 
Винахід Ігоря допоможе зберігати життя мирних людей та військових.

За матеріалами globalteacherprize

Коментарі