XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Мініатюрний дрон для ЗСУ (ВІДЕО)

Норвегія та Великобританія безкоштовно передають Україні партію мікро БПЛА Black Hornet на суму понад $9 мільйонів.


Модель БПЛА Black Hornet (Чорний шершень) дозволяє відстежувати потенційні загрози та призначена для розвідки та ідентифікації цілей в критично важливих ситуаціях. 

БПЛА був  розроблений норвезькою фірмою Prox Dynamics AS в 2008 році, пройшов серйозні випробувальні іспити і з 2018 року використовується збройними силами США, Великобританії, Франції, Німеччини, Австралії, Туреччини, Нідерландії та Індії.

Комплект Black Hornet складається з двох дронів та операторського пульту керування. 
Вага всього комплексу – 1,3 кг. 
Вага самого дрону з батарейками - 16 грамів , розмір  - 10х2.5см.
Він настільки малий, що поміщається на долоні.


В дрон  вбудовані три відеокамери, що дозволяє оператору отримувати дуже якісне відео та фотозображення навіть в умовах нічного бачення .

Завдяки своїй легкості, безшумності та оперативності "кишеньковий" безпілотник здатний здійснювати операції в складних умовах і передавати оператору високоточні фото та відео в реальному часі.

Завдяки цьому, солдати всього за 25 хвилин мають уявлення про ситуацію, що відбувається, і можуть ефективно виконувати свою місію.

 

PS До речі, прийом заявок на Конкурс інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge 2022" подовжений  до 10 вересня. Якщо маєте цікаві розробки - реєструйтесь!

Коментарі