XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Український PUNISHER – найдешевший, найлегший та найменший ударний дрон у світі

Історія PUNISHER розпочалась у 2016 році. Військовим потрібно було знищити об'єкт в тилу ворога. Але дістатися до об'єкту можливо було тільки ціною життя. Тоді команда із фахівцями колишніх військових вирішила виготовити прототип дрону, який міг би виконувати складні війські задачі. І такий продукт зробили. 

      
Нещодавно CEO UA Dynamics Максим Музика повідомив, що український ударно-розвідувальний безпілотний комплекс PUNISHER успішно пройшов польові випробування на одному з полігонів Збройних сил та схвалений до бойового застосування.

Команда UA Dynamics звертає увагу, що з 2016 р. жоден з БПЛА компанії не був втрачений у ході бойових дій. Це досягається шляхом використання малошумних електромоторів та радіопрозорих матеріалів, зменшення радіосліду та нульового теплового сліду, а також малих розмірів дрона. Загальна невидимість PUNISHER дозволяють йому непомітно проходити повз системи спостереження противника і завдавати несподіваних і нищівних ударів по стратегічних і дорогих об’єктах у глибокому тилу.

Основними завданнями комплексу є знищення сил і засобів противника та створення постійного психологічного тиску на особовий склад без порушення правил ведення війни.

Пріоритетними ворожими цілями є: стаціонарні пункти управління рівня бригади / дивізії, машини зв’язку та управління, системи РЕБ, системи ППО/ПРО, склади боєприпасів та палива, казарми особового складу.

Комплекси PUNISHER вирішують наступні тактичні задачі :
спеціальна розвідка
  • ударні операції
  • психологічні операції
  • логістичне забезпечення спецоперацій
  • пошук та порятунок
Дрон з повним боєкомплектом важить 7,5 кг,  має розмах «крил» 2,25 метра та радіус бойового завдання близько 45 кілометрів (залежно від сили вітру), що дозволяє застосовувати його глибоко в тилу. Він містить контейнер, що несе в собі один уламково-фугасний заряд, що використовується точково після ретельної розвідки..

 
Команда UA Dynamics наголошує, що під час війни вона працює виключно на перемогу України. Вона не продає дрони і не отримує прибутку. Безпілотники збирають коштом волонтерських фондів та благодійних внесків українців і передають українським захисникам безкоштовно. Найближчим часом перші п’ять комплексів PUNISHER будуть передані бойовим підрозділам ССО України.

Якщо ви маєте цікаві проєкти, доєднуйтесь до нашої спільноти,  реєструйтесь на Конкурс стартапів Sikorsky Challenge 2022 - https://www.sikorskychallenge.com/startup-contest/

 За матеріалами ресурсу  mezha.media

Коментарі