XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Мінцифра та Генштаб ЗСУ створюють Армію дронів

Міністерство цифрової трансформації разом з Генштабом ЗСУ та UNITED24 збирає Армію дронів. Метою акції є покриття дронами всієї лінії фронту довжиною близько 2470 км.



Армія дронів дозволить моніторити дії ворога, змінювати військові стратегії і в подальшому зберегти якомога більше життів військових. У цьому їм допоможе технологічна Армія дронів.

Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу й внести свій донейт у два кліки через платформу UNITED24. Або задонатити власний дрон.

Комплексна програма з UNITED24 дозволить нам не тільки закуповувати дрони, а й ремонтувати їх, оперативно замінювати, а також проводити навчання пілотів.

Перші дрони

До ініціативи першим долучився Олег Гороховський та Монобанк. Разом зі своїми клієнтами всього за декілька днів вони зібрали понад 64 млн гривень. А це вже два безпілотних авіаційних комплекси Warmate!

За першу ж добу отримали не тільки мільйони гривень донатів на безпілотники для повітряної розвідки, але й сотні повідомлень у месенджерах, на пошті та у соцмережах з пропозиціями про допомогу.

"Тільки в п’ятницю ми разом з Генштабом та UNITED24 анонсували Армію дронів і попросили вас «задронатити», тобто передати свій дрон на потреби ЗСУ, а вже в суботу ви відправили нам через відділення Нової пошти перших «пташок». Дякуємо кожному! Скоро усі дрони відправляться на фронт і будуть допомагати нашим захисникам" (Мінцифра).

Якщо ваш квадрокоптер готовий боронити українську землю та оберігати наших військових, якщо він відповідає заданим параметрам, відправляйте його в Армію дронів.

Дізнатися подробиці та задронатити можна тут: u24.gov.ua/dronation

Ідеї та пропозиції

У Мінцифрі зазначають, что згуртовність у боротьбі проти ворога вкотре вражає! Тому зараз вирішили зібрати не тільки Армію дронів, але й Армію талантів для підсилення проєкту. 

Якщо ви теж хочете допомагати нашим захисникам, надсилайте ваші круті ідеї та пропозиції щодо Армії дронів:
  • про розробку безпілотників
  • ремонт дронів
  • навчання пілотів

Пошта — army.drones@u24.gov.ua.

Усі листи розглянуть разом з Генштабом ЗСУ.

За матеріалами expert


Коментарі