Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Мінцифра та Генштаб ЗСУ створюють Армію дронів

Міністерство цифрової трансформації разом з Генштабом ЗСУ та UNITED24 збирає Армію дронів. Метою акції є покриття дронами всієї лінії фронту довжиною близько 2470 км.



Армія дронів дозволить моніторити дії ворога, змінювати військові стратегії і в подальшому зберегти якомога більше життів військових. У цьому їм допоможе технологічна Армія дронів.

Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу й внести свій донейт у два кліки через платформу UNITED24. Або задонатити власний дрон.

Комплексна програма з UNITED24 дозволить нам не тільки закуповувати дрони, а й ремонтувати їх, оперативно замінювати, а також проводити навчання пілотів.

Перші дрони

До ініціативи першим долучився Олег Гороховський та Монобанк. Разом зі своїми клієнтами всього за декілька днів вони зібрали понад 64 млн гривень. А це вже два безпілотних авіаційних комплекси Warmate!

За першу ж добу отримали не тільки мільйони гривень донатів на безпілотники для повітряної розвідки, але й сотні повідомлень у месенджерах, на пошті та у соцмережах з пропозиціями про допомогу.

"Тільки в п’ятницю ми разом з Генштабом та UNITED24 анонсували Армію дронів і попросили вас «задронатити», тобто передати свій дрон на потреби ЗСУ, а вже в суботу ви відправили нам через відділення Нової пошти перших «пташок». Дякуємо кожному! Скоро усі дрони відправляться на фронт і будуть допомагати нашим захисникам" (Мінцифра).

Якщо ваш квадрокоптер готовий боронити українську землю та оберігати наших військових, якщо він відповідає заданим параметрам, відправляйте його в Армію дронів.

Дізнатися подробиці та задронатити можна тут: u24.gov.ua/dronation

Ідеї та пропозиції

У Мінцифрі зазначають, что згуртовність у боротьбі проти ворога вкотре вражає! Тому зараз вирішили зібрати не тільки Армію дронів, але й Армію талантів для підсилення проєкту. 

Якщо ви теж хочете допомагати нашим захисникам, надсилайте ваші круті ідеї та пропозиції щодо Армії дронів:
  • про розробку безпілотників
  • ремонт дронів
  • навчання пілотів

Пошта — army.drones@u24.gov.ua.

Усі листи розглянуть разом з Генштабом ЗСУ.

За матеріалами expert


Коментарі