XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Альтернатива таблеткам і уколам. У США винайшли імплантат для позбавлення від болю

Група дослідників із Північно-Західного університету розробила невеликий м’який і гнучкий імплантат, який допомагає зняти біль без ліків.



Перший у своєму роді пристрій може стати такою необхідною альтернативою опіоїдам та іншим лікам, що викликають сильну залежність.

Біосумісний, водорозчинний пристрій працює, м’яко обертаючи нерви, щоб забезпечити точне, цілеспрямоване охолодження, яке викликає їх оніміння, блокуючи больові сигнали в мозок. Він має товщину в кілька мікрон, а його довжина складає всього 5 мм, що дозволяє використовувати імплант точково для пошкодженого нерва, не переохолодивши інші.

Пристрій можна активувати дистанційно, а після застосування він розсмокчеться сам.

Автори винаходу вважають, що імплант може бути цінним для пацієнтів, які переносять звичайні операції або навіть ампутації, що потребують післяопераційної аналгезії.

Пристрій можна імплантувати в тіло під час оперативного втручання.

Імплантат працює за рахунок рідкого холодоагенту, тобто, використовуючи закони фізики. Подібно до того, як піт, що випаровується, охолоджує тіло, пристрій містить рідкий холодоагент, який випаровується в певному місці чутливого нерва. Це вигідно відрізняє його від медичних препаратів, що мають побічні ефекти для ШКТ та нервової системи. До того ж, низка сильних знеболюючих мають у своїй основі наркотичні речовини, наприклад, опіоїди. Це часто викликає звикання, що неможливо з імплантом.

 «Як інженери, ми керувалися ідеєю лікування болю без ліків — способами, які можна включати і вимикати миттєво, з контролем над інтенсивністю полегшення, — пише автор винаходу Джон Роджерс. — Наш імплантат дозволяє досягти потрібного ефекту програмованим чином, безпосередньо і локально на цільові нерви, навіть ті, що знаходяться глибоко в м’яких тканинах».

Першоджерело Sciencedaily


Коментарі