XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Терміново! Шановні стартапери, друзі!

Проєкт USAID "Економічна підтримка Східної України" планує підтримати програму “Safe Haven” for Ukrainian Entrepreneurs (програма академічної мобільності) для студенток 2-3 курсів закладів вищого освіти України із їх проживанням у Грузії та навчанням у закладах вищої освіти Грузії.

Запрошуємо взяти участь у програмі студенток вищих навчальних закладів України, які, зокрема, пройшли навчання в рамках курсу ТОВ "Інноваційний холдинг "Сікорський Челендж".

Програма розрахована на 1 рік, запланований початок програми - з липня 2022 року.

Програма включає за планом: 

  1. Курс поглибленого вивчення інноваційного/стартап підприємництва (2,5 місяці) - the European Innovation Academy Boot Camp 2022 - та 
  2. навчання за обраною спеціальністю в університеті Грузії (9,5 місяців).

Детальніше про план програми:

•Залучити до 25 студенток українських університетів та/або підприємців до навчального табору Європейської інноваційної академії у 2022 році. Взагалі буде понад 100, які вже передбачені в рамках затвердженого партнерства. Навчання та проїзд для участі цих студентів у Boot Camp буде компенсовано програмою DAI Ukraine.

•Після закінчення навчального табору студентки протягом літа працюватимуть у командах за підтримки тренерів, щоб удосконалити свої індивідуальні концепції, а також створити групову концепцію, щоб принести користь відбудові своєї країни в післявоєнному контексті.

•З початком навчального семестру учасникам буде дозволено залишатися в Грузії, і вони будуть розміщені на університетських програмах грузинських університетів, які підходять для їх спеціальності. Навчання та проживання/харчування будуть повністю покриватися протягом одного року.

Залучені університети Грузії: Caucasus University, Georgian American University, Ilia State University, Kutaisi International University та інші.

Цей проєкт покриває участь 20-25 студенток закладів вищої освіти України в програмі “Safe Haven” for Ukrainian Entrepreneurs, у тому числі витрати на проїзд, проживання, харчування, навчання, медичне страхування та дрібні витрати учасників програми.

Наразі є можливість залучити додатково до 11 студенток, які відповідають наступним критеріям.

Чекаємо інформацію про кандидаток на участь у програмі, котрі:

а) пройшли курс навчання за напрямом підприємництво, інноваційне підприємництво чи стартап підприємництво у закладах формального та неформального навчання (у т.ч. курс ТОВ "Інноваційний холдинг "Сікорський Челендж", інкубаційні програми різного типу і т.д.) або ж мають потенціал та намір створити власний стартап чи проєкт (соціального, ІТ чи технічного напряму) за підтримки досвідчених тренерів та експертів;

б) мають достатній рівень англійської - В1-В2 (підтверджуючий документ про рівень володіння мовою є перевагою, але співбесіда з претенденткою входить у процедуру відбору);

в) не мають медичних протипоказань та серйозних проблем зі здоров'ям;

г) відкриті до співпраці та можуть забезпечити вчасне надання необхідних документів (у т.ч. копію паспорта для виїзду за кордон). 

На даному етапі претендентки мають подати резюме англійською мовою (шаблон резюме додається) та скан/фотокопію першої сторінки паспорта для виїзду за кордон (з фотокарткою) для формування списку й подачі на донора.

Інформацію про потенційних учасниць програми (форма у додатку - Safe Haven), будь ласка, надішліть Сергію Сергієнко (s.serhiienko@hotmail.com) а копію - Олексію Струцинському (strutsynskyi@hotmail.com)

Також можна звертатися в особисті повідомлення в ТГ @Serhii_Serhiienko

Реєстраційні документи за посиланням >>>



Коментарі