XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

21 правило інноваційного підприємця

Ви фаундер інноваційного стартапу? Ви вважаєте себе креативним тім-лідером? Тоді прочитайте  21 правило від відомого в світі інновацій Роберта Саттона, Вам буде корисно :)


Роберт Саттон – професор, викладач менеджменту та інженерної справи у Стенфордському університеті. Він вивчає поведінку лідерів та керівників стартапів та веде курс організаційної поведінки у Стенфордській бізнес-школі. Крім того, Саттон організовує семінари для керівників вищої та середньої ланки, що працюють у десятках галузей більш ніж у 25 країнах світу.

У 2007 році BusinessWeek назвав Роберта Саттона серед десяти «зірок бізнес-шкіл» - тобто, як пояснив журнал, «викладачів, що впливають на формування сучасного ділового мислення далеко за рамками академічної діяльності».

Боб Саттон - автор бестселерів «Мистецтво бути добрим керівником», «Полювання за ідеями», «Не працюйте з мудаками» та інших популярних посібників з менеджменту.

Отже, 21 правило інноваційного підприємця від Роберта Саттона.

1. Креативність означає вміння робити щось нове із старими ідеями.

2. Ставтеся до інновацій як до імпортно-експортного бізнесу. Намагайтесь постійно добувати ідеї поза вашою командою і вашою організацією, постійно демонструйте свої ідеї іншим і розповідайте їм про них - і поєднуйте всі ці ідеї.

3. Шукайте та будуйте «перехрестя» - місця, де збираються люди з різноманітними ідеями. І коли ви вирушаєте туди, говоріть з людьми, яких ви не знаєте, про їх ідеї попри те, що ці ідеї вам не подобаються, здаються дивними та марними або не подобаються вам.

4. Розглядайте свої переконання як сильні, але слабко утримувані. Ви повинні бути готові їх змінити, коли настане час.

5. Навчіться слухати, спостерігати і тримати язик за зубами.

6. Регулярно кажіть «я не знаю».

7. Майте сміливість діяти виходячи з ваших переконань, але будьте скромні і ставте під сумнів свої переконання та дії.

8. Винагороджуйте за успіхи та осмислені провали, але карайте за бездіяльність.

9. Зробіть так, щоб люди могли безпечно для себе робити ризиковані кроки і зазнавати поразок, розвивайте культуру «вибач, але пам'ятай».

10. Заохочуйте людей вчитися на помилках інших - це швидше, простіше і менш болісно.

11. Виключіть практику найму та винагороди, яка зміцнює культуру, де «найкращий, яким ви можете бути, — це ідеальне наслідування тих, хто був до вас».

12. Наймайте людей, які змушують Вас відчувати незручність.

13. Складайте робочі групи не лише з досвідчених експертів, а й із новачків.

14. Зробіть так, щоб люди могли битися, відчуваючи свою правоту і вислуховувати інших, розуміючи свою неправоту.

15. Заохочуйте своїх співробітників почуватися «щасливими воїнами».

16. Іноді найкращий менеджмент – це відсутність менеджменту. Ви повинні розуміти, коли краще забратися з дороги та як це правильно зробити.

17. Майте достатньо впевненості та рішучості, щоб приймати незручні рішення, утримувати своїх підлеглих від ниття про зроблені рішення та вчасно впроваджувати ці рішення.

18. Відмовляйтеся від безлічі ідей, у тому числі від безлічі добрих ідей.

Якось Стів Джобс зауважив, що вбивати погані ідеї не так уже й складно. Ось що справді складно, так це відмовлятися від справді добрих ідей. Це, як не дивно, відмітна ознака справді великих компаній. Люди, які вигадують добрі ідеї, дуже їх люблять і не хочуть бачити, як вони вмирають. Але «хороша ідея» та «успішна ідея» це не одне й те саме. Для того, щоб будь-яка хороша ідея стала успішною, у неї потрібно вкласти багато ресурсів, часу та уваги, і тому лише кілька ідей можуть дійти до розробки. Успішні компанії досить сильні, щоб відмовлятися від безлічі хороших ідей на користь тих небагатьох, котрі мають шанс повністю реалізувати свій потенціал.

19. Інновації – це креативність + здатність впроваджувати ідеї. Розробка чи виявлення відмінної ідеї - справа марна, якщо ви не здатні її впровадити або продати тим, хто вважає себе здатним на це.

20. Пам'ятайте ще один рецепт інновацій: Воля+Ідеї+Інструменти.

21. Інновації – це ще й торгівля ідеями. Найбільші інноватори, від Едісона до Джобса, - це обдаровані генератори захоплення та майстри продажів. Якщо ви не можете або не хочете продавати, знайдіть у команді того, хто може.

Першоджерело: Startup News

Коментарі