XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Гелікоптер ВМ-4 "Джміль" розпочав політ

10 травня 2022 року в Політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського був підписаний Меморандум про майбутню співпрацю Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge та ТОВ "Авіаційна компанія "Вектор". 

Цим меморандумом передбачений пошук стратегічного партнера та створення спільного підприємства з метою серійного випуску легкого багатоцільового гелікоптера ВМ-4 "Джміль".

Гелікоптер ВМ-4 "Джміль" може застосовуватися у багатьох галузях народного господарства – транспортна сфера, агросектор, медичний транспорт, транспорт поліції та служб надзвичайних ситуацій, сфера туризму та розваг.

Перевагами рішення є застосування в конструкції гелікоптера дводвигунної схеми, яка дає можливість польотів над містами та використання звичайного бензину А98.

Меморандум підписали: від Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge  директор Олексій Струцинський, від ТОВ "Авіаційна компанія "Вектор" керівник проєкту Анатолій Козубенко.


Коментарі