XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

14 стартапів представлять Україну на одній з найбільших технологічних подій Європи

Viva Technology — всесвітня технологічна виставка-конференція, яка присвячена інноваціям та стартапам. З 2016 року вона щороку проходить у Парижі. 

Цього року Viva Technology відбудеться у Парижі з 15 по 18 червня 2022 року.

Участь у заході беруть 500 проєктів зі 149 країн, понад 500 спікерів та  25 000 відвідувачів. Серед спікерів - засновник Wikipedia Джиммі Вейлс, CEO Qualcomm Крістіано Амон, засновник BlaBlaCar Фредерік Маззелла, CEO Louis Vuitton Moët Hennessy Бернард Арно та багато інших.

Стартапи від України цього року відбирали на конкурсній основі Український фонд стартапів та UNIT.City.

Переможці конкурсу матимуть можливість представити свої проєкти на Viva Technology, отримати безкоштовний стенд на виставці, квитки на подію, компенсацію витрат на проживання членів команд стартапів, рекламну кампанію для популяризації своїх продуктів, підтримку від партнерів та промоцію стартапів.

За результатами конкурсного відбору переможцями визначено:

  • ClinCaseQuest – платформа симуляційного навчання для додипломної та післядипломної медичної освіти, у якій проводяться практичні тренінгів для лікарів, парамедиків, студентів, що дозволяє відпрацювати завдання підвищеної складності, алгоритми прийняття рішень у безпечному для пацієнтів віртуальному середовищі, що може сприяти зниженню кількості медичних помилок.
  • Fruittorg – B2B фруктово-овочевий маркетплейс, який об'єднує виробників фруктів та овочів з покупцями – оптовиками та супермаркетами, HoReCa, переробними підприємствами. Маркетплейс допомагає з логістикою, перевіркою якості товару та забезпечує безпечні платежі з гарантією платформи та юридичною підтримкою в укладенні найбільш вигідних угод без посередників.
  • Avocado AI – SaaS-рішення для оптимізації запасів та процесів на ринку HoReCa. Допомагають оптимізувати та автоматизувати процеси, прискорити їх, запровадити механізми відстеження ефективності, нівелювати людський чинник.
  • Lookerz – SaaS-рішення для Fashion інтернет-магазинів. Сервіс Lookerz генерує луки та аналогічні товари в режимі реального часу за допомогою штучного інтелекту та показує через них товари з різних сторінок каталогу, до яких користувач міг не дістатися та не побачити.
  • MISU – система моніторингу здоров'я та смарт-пристрій, який аналізує ваше здоров'я та за допомогою спеціальних алгоритмів будує прогноз до настання критичної ситуації у людини.
  • Mosqitter – розумна екологічна система боротьби з комарами, яка захищає людей від укусів комарів на відкритому повітрі. Mosqitter є інноваційним поєднанням hard і software рішень, яке забезпечує ефективний екологічний, безпечний і довгостроковий захист людей від укусів комарів без ризику для здоров'я на відкритих територіях. Пристрій розроблений для роботи за будь-яких погодних умов, може керуватися дистанційно та інтегруватися із сонячними батареями.
  • Elai.io – платформа перетворення тексту у відео, яка дозволяє користувачам генерувати відеоконтент із реальними людьми з одного лише тексту.
  • INPUT SOFT – SaaS платформа для компаній в авіаційній індустрії – аеропортів, компаній з наземного обслуговування літаків та авіаліній. Програма дозволить аеропортам, компаніям з наземного обслуговування літаків та авіакомпаніям ефективно і бюджетно планувати свої людські і технічні ресурси, а також збирати та аналізувати дані щодо всіх процесів з наземного обслуговування літаків, що є особливо важливо для стрімкого відновлення галузі в постковідний період.
  • Akurateco – платіжна синхронізуюча платформа, брендоване рішення white-label, яке дозволяє користувачам стати власниками готового до використання наскрізного шлюзу PCI DSS. Платформа має понад 150 конекторів до банків та платіжних методів у всьому світі, доступних через єдину платформу.
  • CASES – EdTech та соціальна мережа. На платформі користувачам пропонують пройти онлайн навчання за спеціальностями з творчих індустрій , знайти друзів, однодумців, наставників.
  • fprojo – SaaS-рішення для управління проектними фінансами для компаній СМБ B2B, які надають професійні послуги.
  • WheelKeep – невидима система безпеки, яка допомагає велосипедистам захистити свої велосипеди від крадіжок та насолоджуватися свободою повсякденної їзди на велосипеді. Система включає в себе включає hardware пристрій та мобільний додаток.
  • Cardio.AI – забезпечує корпоративне кардіологічне обстеження – комплексне рішення для 5-денного віддаленого моніторингу серця за допомогою одноразового пристрою.
  • zeely.app – мобільний додаток для просування бізнесу із зручними маркетинговими інструментами для немаркетологів. Мобільний додаток (SaaS, Freemium) складається з наступних інструментів: конструктор сайтів з генерацією контенту, запуск реклами на Facebook, Instagram, Google та YouTube, вбудована CRM-система та аналітика. 
За матеріалами spekа

Коментарі