Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Стартап-школа розпочала навчання

12 квітня 2022 року стартап-школа Сікорські Челендж провела перше заняття за програмою "Практика запуску стартапу"


Ця група запам'ятається, перш за все, тим, що запрацювала під час війни. Як запам'яталася і наша перша група, яка розпочала навчання у запеклі дні Майдану.

У часи тяжких випробувань кожен має займатись тим, що в нього найкраще виходить: воїни ЗСУ - боронити нашу країну, волонтери - забезпечувати армію і цивільних всім необхідним, матусі - берегти дітей, а винахідники - вчитися і працювати. Адже вже скоро всім нам доведеться відбудовувати країну - швидко, ефективно, на базі сучасних інноваційних рішень.

В групу зареєструвалося 132 слухачів. Але відсутність зв'язку в деяких районах евакуації не дозволило багатьом долучитися і тому на першому занятті були присутні 42 учасника.

Географія учасників така:
  • Луцький національний технічний університет
  • Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського
  • Драгомирчанська гімназія
  • Таврійський Агротехнологічний університет ім.Дмитра Моторного
  • Політехніка Варшавська
  • Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу
  • підприємці та винахідники з різних міст України
Одна з учасниць групи в анкеті реєстрації так описала місце своєї роботи: Драгомирчанська гімназія, вчитель початкових класів; голова правління ГО "Нова атмосфера"; на даний момент мобілізована в ЗСУ.

Українці неймовірні!

Бажаємо всім учасникам отримати по максимуму знань та навичок з інноваційного підприємництва та вдало використати їх в розробці свого проєкту! 

Таня Кресан для блога STARTUP SCHOOL


Коментарі