XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартап-школа розпочала навчання

12 квітня 2022 року стартап-школа Сікорські Челендж провела перше заняття за програмою "Практика запуску стартапу"


Ця група запам'ятається, перш за все, тим, що запрацювала під час війни. Як запам'яталася і наша перша група, яка розпочала навчання у запеклі дні Майдану.

У часи тяжких випробувань кожен має займатись тим, що в нього найкраще виходить: воїни ЗСУ - боронити нашу країну, волонтери - забезпечувати армію і цивільних всім необхідним, матусі - берегти дітей, а винахідники - вчитися і працювати. Адже вже скоро всім нам доведеться відбудовувати країну - швидко, ефективно, на базі сучасних інноваційних рішень.

В групу зареєструвалося 132 слухачів. Але відсутність зв'язку в деяких районах евакуації не дозволило багатьом долучитися і тому на першому занятті були присутні 42 учасника.

Географія учасників така:
  • Луцький національний технічний університет
  • Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського
  • Драгомирчанська гімназія
  • Таврійський Агротехнологічний університет ім.Дмитра Моторного
  • Політехніка Варшавська
  • Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу
  • підприємці та винахідники з різних міст України
Одна з учасниць групи в анкеті реєстрації так описала місце своєї роботи: Драгомирчанська гімназія, вчитель початкових класів; голова правління ГО "Нова атмосфера"; на даний момент мобілізована в ЗСУ.

Українці неймовірні!

Бажаємо всім учасникам отримати по максимуму знань та навичок з інноваційного підприємництва та вдало використати їх в розробці свого проєкту! 

Таня Кресан для блога STARTUP SCHOOL


Коментарі