XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Австралійські Bushmaster вже в Україні

Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів місцевого виробництва Bushmaster на 38 млн доларів.


Про це повідомив посол України в Австралії Василь Мірошниченко у Facebook. 

Bushmaster – це австралійський колісний повнопривідний панцирний транспортер. Він був створений для використання в пустельних районах Австралії, може перевозити дев'ять солдатів із запасами їжі та патронів на три дні автономного опору. Захист Bushmaster дозволяє протистояти кулям до 7,62-мм, уламкам гранат, патронів, вибухам мін із шістьма кілограмами вибухової речовини. 

Перед відправленням в Україну бронетехніку перефарбували в оливково-зелений колір з українським прапором збоку. На машини також нанесли трафарет “Єдині з Україною”. Два бронетранспортери слугуватимуть як “швидка допомога”, тому на них зобразили емблему Червоного Хреста. 

За словами австралійських спеціалістів з питань нацбезпеки, це було найшвидше рішення про виділення військової допомоги в історії їх країни. 31 березня 2022 Володимир Зеленський звернувся до парламенту із промовою та попросив бронетранспортери Bushmaster. І вже наступного ранку прем’єр-міністр Скотт Моррісон підтвердив готовність їх надати.

За українським часом усе відбулося в один день. Зранку попросив і до кінця дня уже було погодження.

Скотт Морісон:"Ми не просто посилаємо наші молитви, ми надсилаємо нашу зброю, ми надсилаємо наші боєприпаси, гуманітарну допомогу, бронежилети, а також нашу бронетехніку, наші Bushmasters".

Ми дякуємо австралійській владі і народу за допомогу! 

А також дякуємо члену наглядової Ради Інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Ukraine" Грегорі Ярошу за його зусилля в підтримці України у світовому інформаційному полі, яке зіграло не останню роль в цьому оперативному рішенні автралійської влади.

За матеріалами УНН


Коментарі