XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

500 броньованих позашляховиків для української армії

Одна з найбільших українських IT-компаній у банківській галузі Fintech Development LLC придбала для української армії 500 бронеавтомобілів.

Як повідомив керівник ІТ-компанії Антон Сватик, броньовики направлять у підрозділи Сил спеціальних операцій та Головне управління розвідки Міноборони, передає zaxid.net.

Броньовані автомобілі купували за кордоном. Їх вартості а також моделі не розголошують, однак, судячи з опублікованих фото, йдеться про позашляховики Land Rover Defender.

Зазначимо, що раніше ІТ-компанія придбала для потреб ЗСУ 50 бронеавтомобілів Cougar канадської компанії Streit Group вартістю 15 млн євро.


Fintech Development LLC – одна з найбільших ІТ-компаній України, що працює у банківському секторі. У квітні компанія стала першою в Україні, яка забезпечує легальний процесинг платежів у криптовалюті.

За матеріалами ресурсу zaxid.net

Коментарі