Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

"Інститут прикладних технологій "Київська політехніка" (Чунцін)" - початок великого проєкту.

24 грудня 2021 року в центрі інженерних інновацій Київського політехнічного інституту  ім. Ігоря Сікорського відбулося онлайн-підписання угоди  про фінансову підтримку "Інституту прикладних технологій "Київська політехніка"(Чунцін)" зі сторони Нового району Лянцзян. 

Новостворений інститут в партнерстві та на базі наукових досліджень КПІ, розвиватимуть технологічні інновації у матеріалознавстві, технологіях зварювання, штучному інтелекті, інформаційних технологіях, біомедицині та інших галузях.

При підписання угоди про створення та фінансування "Інституту прикладних технологій "Київська політехніка"(Чунцін)" були присутні Надзвичайний і Повноважний посол КНР в Україні Фань Сяньжун, представники Нового району Лянцзян, представники КПІ та новоствореного " Інституту прикладних технологій "Київська політехніка" (Чунцін) - Андрій Шишолін і Ян Чжуанчжи.

"Сподіваємось, що новостворений інститут завдяки новій моделі зможе інтегрувати КПІ та українські науково-дослідні ресурси з китайськими ресурсами та промисловістю. Більш ефективно буде розвинуто групу високотехнологічних підприємств, буде надано сприяння комерціалізації найбільш перспективних технологічних інновацій. КПІ імені Ігоря Сікорського, як співзасновник Наукового парку "Київська політехніка, буде максимально сприяти та підтримувати діяльність цього спільного інституту" (Михайло Згуровський, ректор)

 

 "Три роки йшла підготовка до підписання угоди  про створення інституту "Київська політехніка (Чунцін)", але запуск роботи цього інституту в Чунціні відбувається саме сьогодні - з моменту підписання цього документу. З цього моменту розпочинається організаційна, науково-технічна та фінансова підтримка новоствореного інституту" (Інна Малюкова, керівник Всеукраїнської екосистеми "Sikorsky Challenge Ukraine".







 

Коментарі