XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

"Інститут прикладних технологій "Київська політехніка" (Чунцін)" - початок великого проєкту.

24 грудня 2021 року в центрі інженерних інновацій Київського політехнічного інституту  ім. Ігоря Сікорського відбулося онлайн-підписання угоди  про фінансову підтримку "Інституту прикладних технологій "Київська політехніка"(Чунцін)" зі сторони Нового району Лянцзян. 

Новостворений інститут в партнерстві та на базі наукових досліджень КПІ, розвиватимуть технологічні інновації у матеріалознавстві, технологіях зварювання, штучному інтелекті, інформаційних технологіях, біомедицині та інших галузях.

При підписання угоди про створення та фінансування "Інституту прикладних технологій "Київська політехніка"(Чунцін)" були присутні Надзвичайний і Повноважний посол КНР в Україні Фань Сяньжун, представники Нового району Лянцзян, представники КПІ та новоствореного " Інституту прикладних технологій "Київська політехніка" (Чунцін) - Андрій Шишолін і Ян Чжуанчжи.

"Сподіваємось, що новостворений інститут завдяки новій моделі зможе інтегрувати КПІ та українські науково-дослідні ресурси з китайськими ресурсами та промисловістю. Більш ефективно буде розвинуто групу високотехнологічних підприємств, буде надано сприяння комерціалізації найбільш перспективних технологічних інновацій. КПІ імені Ігоря Сікорського, як співзасновник Наукового парку "Київська політехніка, буде максимально сприяти та підтримувати діяльність цього спільного інституту" (Михайло Згуровський, ректор)

 

 "Три роки йшла підготовка до підписання угоди  про створення інституту "Київська політехніка (Чунцін)", але запуск роботи цього інституту в Чунціні відбувається саме сьогодні - з моменту підписання цього документу. З цього моменту розпочинається організаційна, науково-технічна та фінансова підтримка новоствореного інституту" (Інна Малюкова, керівник Всеукраїнської екосистеми "Sikorsky Challenge Ukraine".







 

Коментарі