XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Хроніки стартап-школи

2 грудня 2021 року в Стартап-школі відбулось заняття  "Інформаційна підтримка та маркетинг у стартапі. Створення відеопрезентацій"(тренер Валерій Пичко). Цією темою завершився базовий курс «Практика запуску стартапа». 



Що далі? Далі стартап-школа проведе для учасників серію майстер-класів:

07 грудня - "Стратегія розвитку стартапу від ідеї до перших продаж", Ігор Пеер,  cпівзасновник і головний тренер Sikorsky Challenge Ukraine (Ізраїль)

09 грудня - "Про можливості отримання європейських грантів" - Кшиштоф Лонтка, менеджер, експерт, тренер з інновацій (Польща)

10 грудня - Презентація проєктів учасників групи. Регламент: пітч (5-7 хвилин) + відповіді на запитання (5 хвилин). Якщо часу не вистачить для всіх бажаючих виступити в цей день, ми повідомимо дату наступного дня презентацій. 
Просимо всіх учасників, що бажають виступити, надіслати організаторам назву проєкту (в чаті або поштою).  

Проєкти оцінюватиме журі у складі:
  • Ігор Пеер - cпівзасновник і головний тренер Sikorsky Challenge Ukraine (Ізраїль)
  • Олексій Струцинський - директор Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge
  • Богдан Андрущенко - член міжнародного журі Конкурсу Sikorsky Challenge, Golden Egg Technology Co., (Китай)
  • Валерій Пичко - тренер Стартап-школи Sikorsky Challenge, головний редактор видання Startup News 
За результатами оцінювання будуть оголошені переможці, які будуть рекомендовані для участі у фіналі XI Конкурсу інноваційних проєктів Sikorsky Challenge. 

14 грудня:
  •  "Залучення бездольового фінансування у стартапи", Ярославський Ярослав, CBDO Alphico Capital, co-founder upSWOT, серійний підприємець
  •  "Трекінг як інструмент розвитку бізнеса", Петр Корогородов, бізнес-трекер
16 грудня:
  • "Що має знати стартапер у сфері інтелектуальної власності", Павло Цибульов, сертифікований тренер Європейської програми «Inno Enterprise» «Розвиток інновацій»  
  • "Проведення патентно-інформаційних досліджень" ,  Оксана Юрчишин, директор департаменту інновацій та трансферу технологій КПІ ім. Ігоря Сікорського
Цей  майстер-клас завершить програму "Практика запуску стартапу" і команди проєктів розпочнуть  підготовку матеріалів для участі в XI Конкурсі інноваційних проєктів Sikorsky Challenge. Матеріали мають бути надіслані до Оргкомітету Конкурсу до 15 січня 2022 року ( через Телеграм-канал стартап-школи чи на скриньку sikorskychallenge@lll.kpi.ua).

Ті наші учасники, які впораються із завданням до 15 січня 2022, отримають сертифікати про закінчення стартап-школи та можливість потрапити у фінал Конкурсу . 

Для групи учасників, які прийшли в школу з метою отримати знання і навички майбутнього тренера з інноваційного підприємництва, будуть проведені додаткові заняття, про які ми повідомимо пізніше. 


 

Коментарі