Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Security Talks про Х Фестиваль Sikorsky Challenge 2021 (ВІДЕО)

«Рух до креативу складається з трьох етапів. Перший – це знайти ідею, другий – мати волю для її реалізації і третій – мати технологію цієї реалізації. Усе разом взяте дозволяє відкритись призначенню, і стати на шлях виконання своєї місії.», – Валентин Бадрак, письменник, очільник організації «Центр дослідження армії, конверсії і роззброєння", автор щонедільної програми Security Talks.

Про історію Фестивалю Sikorsky Challenge, про оборонні проєкти цьогорічного Конкурсу та про те, що має робити держава, щоб молоді інноватори не покидали Україну  - в програмі Валентина Бадрака Security Talks. 

Нагадаємо, шо на  Конкурс Sikorsky Challenge 2021 в секції ОБОРОНА та БЕЗПЕКА було подано 64 проєкти.  У фінал вийшли 40 проєктів, серед яких 9 були презентовані у форматі пітчів, 31 - у форматі стендової доповіді.



 Проєкти в секції ОБОРОНА та БЕЗПЕКА оцінювалися за критеріями: 

  • Практична готовність до серійного виробництва
  • Перспективність, інвестиційна привабливість
  • Технологічна готовність дослідного зразка
  • Експортний потенціал продукції

Переможцями у номінаціях секції ОБОРОНА та БЕЗПЕКА стали: 

  • Практична готовність до серійного виробництва - проєкт №70 "Ecopybook tactical"
  •  Перспективність, інвестиційна привабливість - проєкт №312 "Кровоспинні губки"
  • Технологічна готовність дослідного зразка - проєкт №264 "Фарби і екрани для захисту від електромагнітного випромінювання (ЕМВ)"
  • Експортний потенціал продукції - проєкт № 231 "Проектування та експериментальне дослідження радіометричного комплексу X, Ka та W діапазонів для всепогодного та високоточного виявлення БпЛА"

Коментарі