XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Всеукраїнська інноваційна екосистема «Sikorsky Challenge Ukraine» розширює свою мережу

19 жовтня 2021 року відбулося урочисте підписання договору про відкриття стартап-школи в  Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Від інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge Ukraine» договір підписали ректор НТУУ Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський та директор Інноваційного холдингу Олексій Струцинський, від  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу - ректор Крижанівський Євстахій Іванович.

Україна прагне зменшити свою залежність від нафтопродуктів сусідніх держав. Тому відкриття стартап-школи в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу сприятиме вирішенню вкрай необхідних для галузі задач:
  • зменшення викидів вуглецю шляхом його уловлення та транспортування
  • отримання синього водню зі свердловин - як альтернативу традиційним джерелам енергії
  • декарбонізація повітря, його утримання та зберігання


В майбутньому це дасть можливість сісти за один стіл переговорів з провідними компаніями та надати їм проєкт свого бачення  та  рішень щодо зменшення викидів в повітря та їх переробку, що призведе до використання чистих технологій на європейському рівні.

Долучайтеся до нашого Телеграм-каналу за посиланням  https://t.me/sikorsky_challenge

 

 

 

 


Коментарі