Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Найкращі проєкти Конкурсу "Sikorsky Challenge 2021:Україна і світ". MadClockmaker

"Ми розп'яті на циферблаті годинника"
Станіслав Єжи Лец

Ви ніколи не замислювалися над тим, чому у світі, в якому все постійно змінюється - уявлення, мода, стилі, технології і девайси, механічні годинники залишаються поза часом? Чому серед 485 млн вироблених в 2019 році годинників 67% - саме механічні, з дерева та металу? Чому?




Бо годинник - це не тільки функціональний пристрій, або стильний аксесуар та елемент  інтер'єру. Це рідкісний випадок об'єднання механічних технологій та мистецтва. За допомогою годинника ми не тільки контролюємо час, але і проявляємо свій смак, образ, настрій та внутрішній світ.

До списку фіналістів  Х ювілейного Конкурсу стартапів Sikorsky Challenge 2021 увійшов проєкт  MadClockmaker - виготовлення дизайнерських годинників з деревини та конструкторів на їх основі (м.Лисичанськ, Луганська область).

 Цей проєкт став досить незвичним для нашого Конкурсу тому, що:

  • не вписувався в жоден із 6 напрямів Конкурсу, тому був віднесений до Промислового хайтеку (хоча більше підпадав під напрям Техно-Арт)
  • проєкт не новачок - в 2020 році він став переможцем відомого київського конкурсу "Битва стартапів"
  • це стартап, що пройшов свій початковий етап та переходить у категорію працюючого бізнесу. На краудфандингових майданчиках Kickstarter та Makuake він зібрав 140 тисяч доларів
  • проєкту не потрібні початкові інвестиції - їх продукція відома та затребувана в багатьох країнах (США, Великобританія, Японія). Проєкту потрібні кошти виключно для масштабування
Так чим, запитаєте ви, підкорює світ MadClockmaker?

MadClockmaker - це авторські годинники унікального дизайну з екологічних матеріалів. Вони виготовляться із деревини берези та вкриті гіпоалергенним лаком. Годинники збираються вручну із  45 дерев'яних та  5 сталевих деталей.  
 
За типом  годинник MadClockmaker - скелетон,  з відкритим циферблатом, через який можна спостерігати за рухом деталей . Ця модель стала дуже популярною з 2020 року. За словами авторів, втілений в цих моделях симбіоз годинника та дерева викликає приємні почуття і емоції.

Проєкт має декілька бізнес моделей:
  1. Продаж годинників та післяпродажний сервіс.
  2. Продаж комплектуючих у вигляді конструктору "Зроби Сам" - покупець може самостійно зібрати дизайнерский годинник із дерев'яних детальок і шестерень за допомогою дерев'яних інструментів.
  3. Соціальний проект зі створення у школах "справжньої годинникової фабрики" з розподілом серед дітей функцій персоналу виробництва - директора. менеджера зі збуту продукції, логістика, начальника виробництва тощо. Це допоможе юнакам не тільки набути знань та навичок малого бізнесу, але й стимулювати виробничу та фінансову дисципліну. Для цієї бізнес-моделі  MadClockmaker пропонує поставити в навчальні заклади необхідне обладнання свого виробництва, матеріали та комп'ютерне забезпечення.

Команда стартапу відкрита для співробітництва та пропозицій та готова до створення спільного підприємства з потенційними інвесторами.

 
 


 

А час іде, і рано чи пізно ти починаєш замислюватися — ці секунди, хвилини, години, дні, тижні, місяці, роки і десятиліття чи — так ти їх витратив, як повинен був? Сесілія Агерн
http://tsytaty.ukrayinskoyu.pro/chas-7.html
А час іде, і рано чи пізно ти починаєш замислюватися — ці секунди, хвилини, години, дні, тижні, місяці, роки і десятиліття чи — так ти їх витратив, як повинен був? Сесілія Агерн
http://tsytaty.ukrayinskoyu.pro/chas-7.html
Проєкт був презентований на Конкурсі у форматі стендової доповіді, викликав неабиякий інтерес і став переможцем у категорії "Краща бізнес-модель" 

Ми вітаємо команду MadClockMaker і бажаємо зростання продажів їх неймовірних годинників та найшвидшого залучення інвестицій, що допоможуть масштабувати проєкт.  
 
Ірландська письменниця Сесілія Агерн якось сказала, що ЧАС іде, і рано чи пізно ти починаєш замислюватися - ці секунди, хвилини, години, дні, тижні, місяці і десятиліття...  чи  так ти їх витратив, як повинен був?

Ми впевнені, що команда MadClockMaker витрачає свій ЧАС на повну і досягне своєї мети, створюючи унікальні авторські годинники і надаючи можливість іншим заробляти на цій креативній творчій справі.

Зайдіть на сайт стартапу AllFesCo.com та подивіться, які креативні речі народжуються в команді, яка об'єднує технарів та митців.
 
Тетяна Кресан

Коментарі