Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Фестивалі інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge" в посмішках учасників та гостей

 До ювілейного Фестивалю Sikorsky Challenge ми підготували невеличкий звіт про те, як проходив захід з 2014 по 2019 рік.



Побачивши цей сюжет, Грегорі Ярош, член Міжнародного журі нашого Конкурсу (Австралія), сказав: 

"Це відео треба  використовувати для підвищення гарного настрою та щастя по всій Україні. В 2020,  за даними опитування Gallup World, Україна посіла 123 місце в світі за рівнем щастя. Фестиваль "Sikorsky Challenge" має стати драйвером в стратегії підвищення рівня щастя в Україні".

На думку Грегорі , у відео бракує зображення дуету - Михайла Згуровського у футболці Virgin та Річарда Бренсона у футболці Sikorsky Challenge :)

Коментарі