XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Випуск стартап школи «Sikorsky Challenge» у Вінниці

У Вінницькому національному технічному університеті відбувся випуск п’ятого навчального сезону стартап школи "Sikorsky Challenge".


 

Карантин не став на заваді успішного проведення п’ятого навчального сезону стартап школи.

Учасники пройшли навчання в онлайн режимі з провідними відомими успішними тренерами і практиками заснування та реалізації успішних міжнародних стартапів.

Протягом чотирьох місяців проводились онлайн семінари, воркшопи задля передачі знань стартаперам початківцям, серед яких цього року були ліцеїсти, студенти різних вінницьких університетів та підприємці.

Звісно, найбільше було студентів ВНТУ з різних факультетів та освітніх програм, які здобули сучасні знання із запуску стартапу – різноманітних нюансів інженерної реалізації якісного інноваційного рішення, так і низки різноманітних юридичних, маркетингових, бухгалтерських тонкощів щодо виведення на ринок і становлення команди однодумців у реалізації їхньої ідеї.

Провідним тренером всі ці роки для вінницьких стартаперів виступає власник авторської методики з навчання інноваційному підприємництву Ігор Пеер, який є всесвітньо відомим фахівцем в цій галузі і одним з засновників міжнародної мережі Стартап шкіл «Sikorsky Challenge».

25 червня у Вінницькому національному технічному університеті відбувся випуск Стартап Школи «Sikorsky Challenge» міста Вінниці, який також проводився в онлайн форматі для зручності роботи міжнародного журі під головуванням професора Романа Квєтного, за участі ініціатора заснування цієї стартап школи у Вінниці головного спонсора цьогорічного випуску Давіда Ар’є та директора департаменту інформаційних технологій Вінницької мерії Володимира Романенка. 


У результаті оцінювання та обговорення, презентованих для журі проєктів, були визначено переможці п’ятого випуску Стартап Школи міста Вінниці, якими стали:

  • 1 місце – проєкт Blyme, який презентував СЕО проєкту Максим Станіславенко.
  • 2 місце – розділили між собою проєкти UnderPalm СЕО проєкту Ілля Кучеренко та BeautyCity СЕО Анна Галяновська.
  • 3 місце – також розподілено між двома проєктами: RobCo СЕО Сергій Барабан та MedGuard СЕО Володимир Шепель.


Всім учасникам навчання було вручено сертифікати, а переможцям цього року було вручено відповідні дипломи, між ними було розподілено призовий фонд для розвитку представлених проектів.

А доцента Сергія Барабана було відзначено спеціальною заохочувальною премією за активну участь в підготовці та просуванні проєктів впродовж багатьох років.

Відзначення переможців провели в останній день навчального року ректор ВНТУ професор Віктор Біліченко, голова журі, завідувач кафедри АІІТ професор Роман Квєтний та керівник стартап школи, завідувач кафедри ІНВ доцент Костянтин Коваль.

Лідери цьогорічного навчання отримали рекомендацію на участь у Х міжнародному фестивалі інноваційних проектів «SikorskyChallenge 2021: Україна і Світ», котрий приурочений 30-річчю незалежності України. Проходитиме він 12-14 серпня. 



Робота стартап школи не була б можливою без фінансової підтримки відомих випускників нашого університету керівників інноваційних компаній Давіда Ар’є СЕО «Transfotech» та Володимира Коцюбинського НВФ «Спільна Справа».

Завдяки багаторічні співпраці і підтримці цих та інших сучасних компаній вдається забезпечувати начальний процес та призовий фонд для найперспективніших стартапів.

Динамічний розвиток стартап школи також забезпечується завдяки підтримки розвитку інфраструктурного забезпечення місцевих новаторів та стартаперів шляхом створення зручних умов для навчання і роботи над проектами Вінницькою міською радою.

Так за останні роки було створено комфортний тренінговий центр для навчання та роботи стартап команд, конференц зала для зручної групової роботи в онлайн форматі, перша черга лабораторії прототипування, робототехніки та штучного інтелекту.

До речі, створені елементи забезпечення інноваційного екосистеми на базі Вінницького національного технічного університету регулярно демонструються для експертних груп і позитивно оцінюються в підсумкових звітах при акредитації відповідних освітніх програм.

А також у Вінниці відбувається масштабна реконструкція першого муніципального технопарку «Кристал», що буде «магнітом» для креативної молоді, інноваторів для реалізації проривних стартап проектів.

Учасники школи зазначали про надзвичайно позитивний і значний практичний досвід в результаті цьогорічного навчання.

Всі команди готові продовжувати роботу над своїми стартапами!

За матеріалами impuls


Коментарі