XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Як змусити цільову аудиторію довіряти тобі

Головне завдання будь-якого інтернет-сервісу - принести користь тому,  хто ним скористається.



Якщо конкуренти поки не можуть запропонувати свій варіант вирішення певних проблем клієнта, а ваш продукт вирішує - це чудово!

Може здатися, що дуже просто переконати клієнта в тому, що відношення ціна-цінність вашого продукту найбільш оптимальна. Досить просто запропонувати йому спробувати ваш сервіс - і він напевно його придбає.

І це вірно. На сайті повинна бути пробна (або взагалі безкоштовна) усічена версія сервісу. Але це зовсім не гарантує того, що угода відбудеться. Адже за будь-яким сервісом криється те, що називається підтримка.

Чи впевнений клієнт в тому, що ваш стартап буде успішно розвиватися і далі? Що ваші програмісти не змінять роботу? Що він регулярно буде отримувати оновлення? І на його питання і претензії будуть реагувати швидко і оперативно видаляти баги?

Якщо у вас ну просто "унікальний продукт", то клієнт може ризикнути. А якщо ви пропонуєте таку ж послугу, як більш авторитетні конкуренти - пиши пропало. Він навіть не завантажить пробну версію ...

Клієнт не бачив і не знає ФАУНДЕРА стартапу, СЕО, програмістів. Ви можете мати приголомшливий дар переконання і бути дуже харизматичною особистістю, але за всього свого  бажання ви не зможете зустрічатися з кожним клієнтом. Клієнт бачить тільки ваш сайт з описом продукту. Що ж повинно змусити його укласти угоду саме з вами?

Я вам скажу. Це довіра. Довіра - основа кожної успішної операції.

Ваш сайт - зовнішній вигляд  вашого стартапу. Він повинен не тільки зацікавити клієнта, але і вселити йому довіру. Довіру до вас і вашого сервісу.

Всі елементи і деталі дизайну повинні розвіювати сумніви і допомагати покупцям відчувати себе спокійно при розставанні з грошима ...

Згідно з дослідженням, що були проведені  в Стенфорді, 75% користувачів визнають, що оцінюють авторитет компанії по дизайну її веб-сайту. Тим більш вражає, що користувачам потрібно всього 50 мілісекунд, щоб скласти думку про ваш сайт в цілому!

Ось складові оціночної "думки клієнта" :)
  • Перше враження від сайту має бути позитивним
  • Корисна і цікава інформація, яка може зачепити клієнта
  • Ваша історія (як ви будували цей стартап, фото членів команди і їх резюме, які доводять професіоналізм і відповідальність співробітників)
  • Соціальні докази корисності вашого сервісу (відгуки поточних клієнтів)
  • Наявність легкодоступної пробної версії, яка просто інсталюєтьсяї
  • Простий апгрейд до платної версії.
Коли клієнт потрапляє на головну (домашню) сторінку, він підсвідомо оцінює інтерфейс. Чи виглядає сайт безпечним? Чи легко можна знайти необхідну інформацію? Чи легко переміщатися по сайту?

Користувачу потрібно всього 2,6 секунди, щоб звернути увагу на ту область веб-сайту, яка найбільше впливає на його перше враження. Тому домашня сторінка повинна бути гостинною і створювати гарне враження при першому відвідуванні. Сайт - це ваша цифрова візитна картка і вона має  зміцнити довіру клієнтів.

Так що повинен побачити клієнт, потрапляючи на ваш сайт?

Він повинен побачити:
  • Швидке завантаження сайту
  • Чистий і лаконічний макет
  • Просту для розуміння навігацію, яка не збивається при зміні браузерів та  пристроїв
  • Грамотний контент - без орфографічних і синтаксичних помилок.
Навігація повинна легко забезпечувати доступ до розділів Контакти, Підтримка, Про проект.

Для масштабування стартапу (навіть якщо це планується в майбутньому) не забудьте зробити сайт на декількох мовах і вказати ціни в різних валютах.

Основний контент повинен доступно розповісти клієнтові, як він вирішує його проблему, чим він кращий за продукт конкурентів і запропонувати спробувати продукт. 

Текст повинен бути добре структурованим. Перевірте, чи відрізняються заголовки від основного тексту. Дотримуйтесь правила:  розмір заголовка- 30-40pt, а розмір основного тексту - 18-21pt.

Правильні елементи макета та дизайну на сторінці продукту, скріншоти ймовірних звітів і результатів використання сервісу дозволять клієнтам визначити, чи відповідає продукт тій цінності, про яку заявлено. Добре, якщо на сайті буде просте, зрозуміле і переконливе відео про продукт.

Сайт повинен добре виглядати в мобільній версії, повинні бути доступні кнопки навігації і вони не повинні наїжджати одна  на одну. Шрифт повинен бути комфортним для читання, не допускається горизонтальна прокрутка.

Клієнта може зацікавити - як давно існує ваш сервіс, скільки у нього передплатників і наскільки професійні ваші співробітники. Тому історія створення стартапу, фото членів команди і їх резюме додасть довіри до сайту.

Добре, якщо на сайті буде посилання на інформаційний блог, на якому клієнт зможе прочитати, як створювався сервіс, які були проблеми і як вони були вирішені. Блог - це дуже корисний інструмент. Це канал інформаційного просування вашого продукту. І бажано вести його з самого початку розвитку стартап-компанії, навіть до створення основного сайту вашого сервісу.

У розділах "Контакти" і "Підтримка" обов'язково повинні бути вказані сфери відповідальності співробітників, їх мобільні телефони та електронна пошта. Неприпустимо, якщо в розділі контактів вказано один мобільний телефон і той "поза зоною доступу".

Звіт компанії Huff Industrial Marketing показав, що 44% відвідувачів залишають сайт, на якому не вказаний номер телефону.

Бажано, щоб електронна пошта була в домені вашого сервісу (наприклад, info@yoursite.com, а не yoursite@gmail.com або yoursite@ukr.net).

Передбачте на сайті можливість звернутися до служби підтримки через онлайн-чат і вкажіть адресу фізичного місця розташування офісу стартапу.

Посилання на опис продукту з відгуками клієнтів і сторінки продукту в Instagram, Facebook, Linkedin і інших платформах також додадуть довіри до компанії.

СУХИЙ ЗАЛИШОК.

Щоб справити позитивне враження на клієнта, не варто покладатися на рекламу в Google або в Facebook. Остаточне рішення приймає потенційний замовник і ви повинні завоювати його довіру з перших же секунд відвідування вашого сайту. Будьте уважні до дрібниць і буде вам щастя :)

Валерій Пичко. STARTUP NEWS 
За матеріалами: Startup News

Коментарі