XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Український стартап Promin Aerospace залучив $ 500 000 інвестицій. Планується створити найменшу орбітальну ракету

Promin Aerospace створений 21 січня 2021 року. Засновником компанії є Михайло Рудоминський, випускник нашої Стартап школи і фіналіст Конкурсу стартапів Sikorsky Challenge 2016.


В червні 2021 року компания Promin Aerospace залучила $ 500 000 інвестицій в раунді pre-seed для побудови найменшої орбітальної ракети в історії. Інвестором українського стартапу виступив венчурний фонд QPDigital.

Promin Aerospace планує створити двигун для надлегких ракет, а також вкластися в подальший розвиток і просування продукту.

Інновація компанії - унікальний двигун, який під час польоту спалює твердий паливний стрижень, який є частиною корпусу ракети. Двигун створюється за допомогою адитивних технологій, а маса ракети при цьому складе від 100 до 500 кг.

Перший комерційний запуск Promin Aerospace запланований через півтора року.

Розробкою займається команда інженерів компанії з залученням експертів з головних технічних вузів України.

За словами співзасновника і CEO Promin Aerospace Михайла Рудомінського, продукт компанії у багато разів знизить витрати на виведення  ракети в космос для корпоративного сектора.

Запуск на суборбіту і орбіту обійдеться близько $ 200 000. В компанії вважають, що ключовими  замовниками можуть стати міжнародні корпорації, для яких Promin Aerospace буде виводити на орбіту телекомунікаційні супутники та супутники зйомки поверхні Землі.

Крім того, в Promin Aerospace переконані, що двигун являє інтерес і для дослідників - він знизить навантаження на бюджет наукових інститутів, яким необхідно запускати супутники для підтвердження експериментальних гіпотез.

«Завдяки Promin Aerospace стане можливим запуск космічної ракети практично з будь-якої точки планети, швидше і дешевше існуючих аналогів. Це дозволить демократизувати доступ до цього ринку для невеликих компаній і звичайних людей », - зазначив CEO і керуючий партнер QPDigital Денис Вальвачев.

PS Венчурний фонд QPDigital запустився в Україні на початку грудня 2020 го. Бюджет фонду - $ 100 млн, які інвестують в стартапи в сфері IT-логістики, цифрового охорони здоров'я, геймдева, блокчейна і штучного інтелекту.

За матеріалами Forbes

Коментарі