XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Презентація Інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Україна" на онлайн-конференції "Україна у Вашингтоні"

 З 11 по 13 травня 2021 у Вашингтоні відбулася ювілейна X конференція Фонду США-Україна «Україна у Вашингтоні». 


Стратегічною метою цього заходу є залучення ключових політиків та експертів із США та України до укріплення стратегічного партнерства між нашими країнами, сприяння миру та процвітання на основі спільних демократичних цінностей.

В 2020 році Інноваційна екосистема Sikorsky Challenge вперше взяла участь у цій конференції. Програма була присвячена стратегічному партнерству в інноваційній сфері між нашими країнами. Окрім панельних дискусій, презентацій експертів, лідерів ринку та державних чиновників, була організована онлайн-виставка українських компаній, серед яких була представлена Інноваційна екосистема Sikorsky Challenge.

За рік,  що минув з тогорічної презентації на цьому майданчику,  Інноваційна екосистема Sikorsky Сhallenge зазнала грандіозних змін – до неї долучилися ще 5 університетів та відкрили свої стартап школи (Львів, Ужгород, Луцьк, Одеса, Харків). На сьогодні вона налічує 18 університетів в 14 регіонів України, в містах та регіонах створюються Інноваційні кластери за участі університетської спільноти та місцевої влади, незабаром пройдуть регіональні Конкурси стартапів і найкращі проєкти візьмуть участь у ювілейному Х Фестивалі інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2021.


В цьому році за ініціативи:
  • з американської сторони - представниці  Фонду США-Україна «Україна у Вашингтоні» Христини Редько
  • з української сторони - керівника Всеукраїнської інноваційної екосистеми  "Sikorsky Сhallenge Україна" Інни Малюкової 
була організована та проведена окрема панель конференції "Всеукраїнська інноваційна екосистема Sikorsky Сhallenge Україна". 

Вона відбулась 13 травня . Півтори години (з 21:00 до 22:30)  тривала онлайн-презентація наших  спікерів за модерування Ігоря Пеера, засновника та керуючого директора Startup Mastery (Ізраїль).

Презентував Всеукраїнську інноваційну екосистему Sikorsky Сhallenge Україна Михайло Згуровський, ректор НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" 


Про міжнародні аспекти діяльності йшлося у виступі давнього партнера нашої екосистеми Віка Корсуна –консультанта з інновацій та трансферу технологій (США).

До  обговорення майбутнього інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Україна приєдналися наші партнери з регіонів:
  • Ігор Лєнцов, проректор з наукової роботи Приазовського державного технічного університету (м.Маріуполь)
  • Світлана Ярова - директор Вінницького міського інноваційного центру (м.Вінниця)
  • Сергій Орлов, заступник мера Маріуполя (м.Маріуполь)
  • Светлана Сивіцька, проректор з наукової та міжнародної роботи Полтавського політехнічного університету ім.Юрія Кондратюка (м.Полтава)
На онлайн-сесії були презентовані перспективні проєкти інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Україна:
  • CamTouch - пристрій, що дозволяє перетворити будь-яку поверхню  на інтерактивну дошку, якою можна керувати за допомогою спеціальних стилусів (СЕО Андрій Коноваленко)
  • Mosquito System Control - інноваційний захист від комах (СЕО Анастасія Романова)
  • Ультразвукові розпилювачі до мехатронних систем автоматики (проєкт команди науковців та викладачів КПІ).
Конференція була цікавою, насиченою та прекрасно організованою. Ми вдячні американським колегам за запрошення, сподіваємося на плідну співпрацю і віримо, що крок за кроком ми просуваємося на шляху розбудови успішної інноваційної України. І це надихає.  

Таня Кресан для блогу 
Стартап школи Sikorsky Challenge

Коментарі