XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

4 квітня - міжнародний день вебмайстра та міжнародний день мережі Інтернет.

Сьогоднішня дата обрана зовсім не випадково. З одного боку, четвертий день четвертого місяця (4.04) - та сама горезвісна «помилка 404», яка означає, що сервер не може знайти запитувану вами сторінку, а з іншого боку, 4 квітня помер святий Ісидор Севільський - покровитель всесвітньої павутини. Так-так, це не жарт. У мережі Інтернет є свій святий покровитель.


У 1998 році католицька церква визнала всесвітню Мережу скарбницею людського знання. Оскільки святий Ісидор Севільський, покровитель учнів і студентів, прославився тим, що створив першу в історії енциклопедію «Etymologiae» (20 томів), то кращого кандидата на роль покровителя Інтернету можна було і не шукати. Крім того, саме Ісидор Севільський вперше застосував у своїй праці гіпертекст з системою перехресних посилань.

Частина єпископів пропонувала на «посаду» покровителя Інтернету і святого Педро Регаладо, і святу Риту Каскійскую, і інших кандидатів. Але Папа Павло II схилявся до кандидатури святого Ісидора Севільського. Зрештою, Ватикан вирішив вибрати покровителя Інтернету інтернет-методом. Був створений сайт www.santibeati.it і організовано інтернет-голосування. Правда, не дуже зрозуміло, які результати видало це голосування, бо інформацію Ватикан не розголошував :)

***

МАЛЕНЬКИЙ Лайфхак. Образ Ісидора Севільського, що наклеєний на роутер, покращує якість з'єднання з сервером. Перевірено!

***

А ось термін «вебмайстер» вперше ввів в обіг «праотець» Інтернету Тім Бернерс-Лі (Tim Berners-Lee) в документі «Інструкція з використання гіпертексту в онлайні» в 1992 році.


Той самий Тім Бернерс-Лі, який в серпні 1991 року створив перший в світі вебсайт, розробив перше гіпертекстове ПО Enquire і технологію WWW (World Wide Web).

Кумедний факт - в США вебмайстрів жіночої статі іноді називають «вебмістресс» (англ. Webmistress), проте широкого поширення ця форма не отримала.


Ми вітаємо всіх веброзробників, вебдизайнерів, і всіх, хто, так або інакше пов'язаний з інтернет - технологіями, з міжнародним днем Вебмайстра і міжнародним днем Інтернету.


Ми бажаємо Вам вдалих стартапів, багатих замовників і цікавих завдань!

Першоджерело:Startup News

Коментарі