Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Стартапере! А ти зареєструвався на GIST Innovates Ukraine?

Друзі, нагадуємо! Заявки на участь у програмі преакселерації GIST Innovates Ukraine приймаються до 30 квітня 2021 року.

 
Програма GIST (Global Innovation through Science and Technology - Глобальні інновації через науку та технології) Державного департаменту США https://www.gistnetwork.org обирає 25 команд для 10-тижневої програми преакселерації в червні-серпні 2021 року.

GIST Innovates Ukraine - це програма преакселерації, побудована за методологією Lean Startup. Lean startup - це методологія розробки бізнесу та продуктів, яка спрямована на скорочення циклів розробки продуктів за допомогою експериментів із бізнес-гіпотезами, циклічного випуску продуктів та підтверджених знань.

Мета програми - надати інноваторам необхідні знання, вміння та навички, менторську підтримку та ресурси, необхідні для виведення їхніх ідей з дослідницької лабораторії на ринок. 

До участі у програмі запрошуються студенти, аспіранти та викладачі українських університетів, науковці та дослідники з науково-дослідних інституцій. 

Запрошуються команди, у складі яких є: 
  • технічний керівник: експерт у технічній/технологічній сфері
  • підприємницький лідер: виступає представником команди, керує розробленням бізнес-моделі та взаємодією з потенційними клієнтами
  • бізнес-ментор: допомагає команді розробляти стратегію захисту ІВ, налагодженні комунікації з потенційними інвесторами та консультує з питань виявлення клієнтів. 
В процесі онлайн-навчання учасники програми будуть досліджувати своїх споживачів,  визначатимуть та оцінюватимуть можливості для своєї діяльності та прийматимуть обґрунтовані рішення щодо того, як найкраще розбудовувати свою ідею. 
 
Після завершення навчання найкращі проєкти через мережу GIST отримають подальшу допомогу в просуванні своїх проєктів, включаючи інкубацію в Сполучених Штатах.

Докладніше про програму і подачу заявки за посиланням https://bit.ly/3btyQwi

Коментарі