XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

10 березня у Полтаві був підписаний Меморандум про створення Інноваційного кластера міста

Підписання Меморандуму означає створення умов для інноваційного розвитку міста шляхом об’єднання зусиль, можливостей та ефективної взаємодії представників університетської та академічної науки, місцевого самоврядування, компаній та громадських організацій.

Меморандум, який започатковує співпрацю у науково-технічній, соціально-економічній сферах та розвитку інноваційного підприємництва у Полтаві, підписали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко, голова Полтавської міської територіальної громади Олександр Мамай та очільниця ТОВ «Інноваційний холдинг «Sikorsky Cyallenge» Інна Малюкова.

В Україні вже функціонують десять потужних інноваційних кластерів, головною метою яких є створення такого середовища, де розвиваються стартап-компанії, створюються малі інноваційні підприємства. Але інноваційне підприємництво необхідно підтримувати на локальному рівні. 

«Без останньої умови розвиток інновацій в Україні, на відміну від Ізраїлю та США, не буде відбуватися», — наголосила керівниця стартап-школи Sikorsky Challenge Інна Малюкова. — «Полтавська політехніка — один з 15 університетів, де вже усвідомили важливість інновацій, які панують у різноманітних сферах нашого життя. Презентуючи Всеукраїнську інноваційну екосистему „Sikorsky Challenge“ в Україні, хочу сказати, що все починалося з побудови системи стартап-шкіл у провідних українських університетах. А відправною точкою на шляху створення української мережі стартап шкіл став Національний технічний університет України „Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Ректор нашого університету Михайло Згуровський став науковим керівником Всеукраїнської інноваційної екосистеми „Sikorsky Challenge“. Зараз наша діяльність набула неабиякої масштабності».

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко: "Підписання  Меморандуму по реалізації програми створення та підтримки інноваційного кластеру в місті Полтава — новий етап у житті та діяльності нашого університету. 

На базі нашого університету упродовж кількох років діє єдина в Полтавському регіоні стартап-школа, створена у співпраці з компанією „Sikorsky Challenge“, випускники якої володіють практичним інструментарієм для реалізації креативних ідей та започатковують власну справу. 

Підписання угод консолідує спільні зусилля університету, влади та бізнесу у сфері освіти на наукової діяльності.“

За словами голови Полтавської міської територіальної громади Олександра Мамая, навчатися ніколи не пізно, а підписання історичного, на його думку, для долі цілого міста та Полтавської політехніки, документа відкриє нові можливості для інноваційного розвитку міста в цілому.

«Щиро вдячний керівництву та усьому науково-педагогічному колективу Полтавської політехніки за готовність підтримати пропозицію про співпрацю та піти назустріч у наших спільних прагненнях.  У найближчому майбутньому втілимо наміри у реальне життя й переконаємо, що наші слова не розходяться зі справами», — поділився очільник громади. 

За матеріалами Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка

 

Коментарі