XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартап школа стартує 8 грудня 2020. Не пропусти!

Після кожного щорічного Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge Стартап школа Sikorsky Challenge традиційно запускає  навчання  за програмою "Практика запуску стартапа". Адже кожен проєкт, що проходить випробування стартап школою, з високою вірогідністю потрапляє на наступний  Конкурс стартапів.

 

В липні 2020 , наприклад, із 7 презентованих на випуску проєктів 4 проєкти стали фіналістами Конкурсу стартапів Sikorsky Challenge 2020 (3-13 листопада). І не тільки стали фіналістами:

  • Проєкт №44 (E-Field Radial Charger,  Антон Вдовіченко, Київ) став переможцем в номінації "Краще рішення проблем потенційних клієнтів і був обраний Фондом науково-технічного розвитку України ім. В.С. Михалевича (Україна) та  компанією Genius Next Generation (Ізраїль) для подальшої співпраці
  • Проєкт №30 (Двосторонній пластиковий сонячний електротеплогенератор Solar Plex, Олена Багірова, Одеса) зацікавив Державний енергетичний холдинг ДТЕК.
  • Проєкт №28 ( Енергозберігаючий електродвигун VORTEX, Дмитро Хомутенко, Київ) був обраний для подальшої співпраці  Головним партнером і спонсором Фестивалю китайською компанією Golden Egg Technology (Китай) та Фондом науково-технічного розвитку України ім. В.С. Михалевича (Україна)
  • Проєкт №45 (FOOD HACK - конструктор смакових відчуттів, Володимир Закорецький, Миколаїв) був обраний для подальшої співпраці  компанією Genius Next Generation (Ізраїль)

Стартап Школа Sikorsky Challenge запрошує всіх, у кого є цікаві проєкти (ідеї) на онлайн-навчання за програмою "Практика запуску стартапа". Ми чекаємо студентів та аспірантів, викладачів та науковців, підприємців та винахідників з усіх регіонів України.

Початок навчання - 8 грудня 2020р.

Заняття будуть проводитися дистанційно, двічі на тиждень, з 16:00 до 19:00.

Перший етап включатиме роботу з поняттями, описом ідей, будуванням бізнес-моделі та її оцінкою, описом продукту та плануванням споживчих властивостей продукту.

В програмі першого етапу "Практика запуску стартапа" будуть опрацьовані такі теми: 

  • 08 грудня - Вступ. Бізнес- модель - Тренер - Олексій Струцинський
  • 10 грудня - Споживчі властивості продукту. Моделювання бізнес-моделі - Тренер:Олексій Струцинський
  • 15 грудня - Оцінка фінансових потреб стартапу та доходів - Тренер:Леся Люшенко
  • 17 грудня - Підготовка презентації бізнес-ідеї- Тренер:Олексій Струцинський
  • 22 грудня - Планування проєкту. Комунікації проєкту.Презентації своїх бізнес-ідей - тренер:Олексій Струцинський 
  • 23 грудня - Презентації проєктів учасників

 Учасники, що успішно пройдуть програму "Практика запуску стартапа", зможуть продовжити працювати над проєктом з нашими експертами та взяти участь у тематичних пітч-сесіях. 

Другий етап навчання буде присвячений підготовці проектів до інкубації та продажу "під замовлення". Паралельно створюватиметься інформаційне е-середовище продукту. В програмі другого етапу - майстер-класи, консультації, жорсткий менторинг. 

Реєстрація в стартап школу - https://www.sikorskychallenge.com/startup/

Коментарі