XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Новини мережі Стартап шкіл "Sikorsky Challenge"


 В рамках цього проєкту в східних регіонах України за сприяння Проєкту USAID планується запустити вже існуючу мережу стартап шкіл Sikorsky Challenge на базі університетів Донецької та Луганської областей та створити стартап школу в Луганському національному аграрному університеті.

Для виконання цієї місії будуть залучені фахівці інноваційного холдингу «Сікорскі Челендж», міжнародні та вітчизняні тренери з інноваційного підприємництва.

За програмою гранту Інноваційний холдинг “Сікорскі Челендж” проведе цикл тренінгів та семінарів для стартап-команд студентів та викладачів у п’яти вищих навчальних закладах:

 • Донецькому національному технічному університеті (м. Покровськ)
 • Луганському національному аграрному університеті (філії у м. Слов’янськ та м.Старобільськ)
 • Східноукраїнському національному університеті ім. Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк)
 • Приазовському державному технічному університеті (м. Маріуполь)
 • Донбаській державній машинобудівній академії (м. Краматорськ)

Команди вивчатимуть основи інноваційного підприємництва, практику запуску та розвитку стартап-ідей, інструменти маркетингу та продажу, цифрові комунікації та питання фінансування.

Після завершення навчання у кожному університеті пройдуть конкурси інноваційних проєктів, на яких команди презентують свої ідеї міжнародній та українській спільноті експертів. Найкращі проєкти візьмуть участь у триденному регіональному конкурсі Sikorsky Challenge, що пройде у місті Краматорськ. Учасники представлятимуть свої бізнес-ідеї потенційним інвесторам, інноваційним підприємцям та місцевим бізнесменам ІТ-сектору.

Проєкт “Стартап школа Sikorsky Challenge: сприяння інноваційному розвитку та підприємницькій діяльності стартапів в цільових університетах Донецької та Луганської областей” триватиме до 31 серпня 2021 року. Це означає, що найкращі проєкти Східної України зможуть взяти участь у ювілейному Десятому Конкурсі стартапів «Сікорські Челендж», що запланований на жовтень 2021 року.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого Інноваційному холдингу Sikorsky Challenge в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю Інноваційного холдингу «Сікорскі Челендж» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі