XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Шведський стартап презентував перший в світі електричний літак

Шведський стартап Heart Aerospace нещодавно презентував в Гетеборзі свій повністю електричний літак.  

Місія Heart Aerospace - створити швидкий, доступний, надійний та екологічний  транспорт для подорожей по всьому світу.

Першою моделлю електричного літака став ES-19 - регіональний  авіалайнер для 19 пасажирів, який планується сертифікувати для комерційної екслуатації до 2026 року.  

Електричний літак має нульовий рівень викидів і забезпечує комфортний і тихий політ. Електродвигуни активно компенсують турбулентність, забезпечуючи більш плавний рух в будь-яких погодних умовах. Суцільнометалевий фюзеляж повністю герметичний. Крім того, електричні літаки дешевші в обслуговуванні,  оскільки електричні установки руху  набагато ефективніші і складаються з меншої кількості механічних частин.

Дальність польоту ES-19 - близько 400 км,  максимальна швидкість становитиме 350 км/год. Довжина  злітно-посадочної смуги - всього 750 метрів.

На авіацію припадає 2% викидів CO2 і з ростом авіаперельотів у всьому світі проблема тільки  посилюється. Тому уряд Швеції ввів авіаційний податок для зменшення викидів. Завдяки  розробкам Heart Aerospace  влада планує  до 2040 року зробити всі внутрішні рейси на 100% електричними.

Перші літаки сполучать скандинавські міста. З розвитком ефективності акумуляторів Heart Aerospace дальність польотів зросте до 2000 км. Вже зараз  Heart Aerospace має високий ринковий попит з боку восьми авіакомпаній в Європі, Північній Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, які висловлюють зацікавленість в покупці 147 літаків ES-19 на суму приблизно 1,1 мільярда євро.

Головний офіс і ангар Heart Aerospace розташовані в аеропорту Саве ( Гетеборг, Швеція). В команді стартапу висококласні фахівці, в активі яких - ключові розробки у створенні 76 літаків.


За матеріалами  heartaerospace

 

Коментарі