Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Випуск літньої Стартап школи Sikorsky Challenge.

21 липня 2020 року Стартап школа завершила літню програму "Практика запуску стартапа".


Вперше з 2014 року навчання проводилося в режимі онлайн. З одного боку, дистанційний формат лишив наших учасників радості живого спілкування та коворгінгу, веселих перерв на каву-чай та традиційних фоторепортажів  А з іншого - саме завдяки онлайну учасниками програми стали представники з різних регіонів Украіни - східних прифронтових територій, Києва, Одеси, Львова та Миколаїва.

На заключному занятті були презентовані 7 проєктів.



Проєкт Skill Dvelopment

СЕО: Оксана Кулішова.

Створення спільноти активних, розумних людей за рахунок впровадження в освітній простір інноваційних технік виховання та безперервного навчання.



Проєкт SOLAR Plex:Сонячний електротеплогенератор пластиковий.

Кофаундер: Олена Багірова.

Сонячний електротеплогенератор , який паралельно генерує електричну і теплову енергію з єдиного пристрою, і має високий сумарний ККД - до 90 (електрики та тепла).



Проєкт EFR Charge

Розробник: Антон Вдовиченко

Модуль безпровідної  передачі/прийому електричної енергії для використання в існуючих та майбутніх мобільних безпілотних системах.




Проєкт Енергозберігаючі електродвигуни VORTEX

Технічний керівник проєкту: Дмитро Хомутенко

Пропонується інноваційна технологія, яка дозволить виробляти енергозберігаючі електродвигуни для електротранспорту і при цьому значно економити енергоспоживання.



Проєкт Admirer

Фаундер і СЕО :Анатолій Глушко

Мобільний додаток для оцінки власної привабливості





Проєкт GreenArc

Автори: Олена Кофанова, Олексій Кофанов, Юрій Холковський

Мобільний додаток для здійснення озеленення стін, балконів і дахів будівель, який надає автоматизовані підказки з green design шляхом урахування геометричного розташування будинку та параметрів оточуючого середовища.


Проєкт Конструктор смакових відчуттів

Керівник проєкту : Володимир Закорецький

Створення ринку продуктів харчування із тонкодисперсних порошків




Після презенації проєктів слухачі, як завжди, поділилися своїми враженнями та оцінками.

Володимир Закорецький:" Курс "Практика запуску стартапа" -  високого рівня та якості. Цікаві приклади, що були застосовані, дуже влучно розкривали суть підходів та навчили багатьом важливим знанням та навичкам".

Влад Васін:"Мій проєкт знаходиться на рівні формування команди. Завдяки вашому курсу я вже не зроблю багатьох помилок і заощаджу багато часу. І головне - я бачу куди рухатися і як розбудовувати свій проєкт".

Олена Кофанова: "Дуже цікавий курс. Мій син пройшов в Стартап школі два етапи навчання.  Ваш курс допомагає думати, шукати нові ідеї, аналізувати проблеми і шукати рішення . Дуже важлива тема фінансів стартапу, яка допомогла зрозуміти,  яких моментів слід уникати під час розробки фінансової частини проєкту, над чим треба попрацювати заздалегідь".

Анатолій Глушко: "Завдяки вашому курсу я став помічати помилки, які допускаю на своїй основній роботі. Дуже дякую! Це круто!"

Антон Вдовиченко:" Навчання допомогло зібратися з думками і після довгих вагань  нарешті розпочати працювати з проєктом. Дуже багато корисноїі нформацї!"

Дмитро Хомутенко:" В Інтернеті  є багато розрізненої інформації на теми стартапів, але Ви дуже класно структурували великі об'єми корисної і важливої інормації. Дякую за те, як Ви все розклали по полицях! Це допомогло розібратися і побачити картину з усіх боків. Особливо цінним було дізнатися, як проєкт слід презентувати інвестору, як уникати технічних подробиць. Це для мене було відкриттям. Дякую Вам за це!"

Дякуємо вам, друзі, за щирі слова і високі оцінки!

Ми не прощаємося. Все тільки розпочинається! Попереду індивідуальна робота з нашими експертами, підготовка та участь у Фестивалі Sikorsky Challenge 2020, участь у пітч-сесіях, на які ми запрошуємо наших партнерів і спонсорів.

Сил вам та натхнення в роботі над своїми стартапами! Щасти! 

PS Як на мене, "висвітлювачки" всіляких подій в інноваційому світі,  онлайн режим позбавив  можливості зробити традиційний для нашої школи фоторепортаж - зафіксувати емоції наших учасників в процесі навчання, зняти  виступи і обговорення, а потім з радістю зустрічатися з ними на стартаперських евентах.. Вперше випуск нашої стартап школи пройшов без традиційного фоторепортажу. Даруйте :(

Таня Кресан для блогу Стартап школи Sikorsly Challenge  


,,

Коментарі