XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

ДІФКУ - КПІ ім.І.Сікорського. Зустріч колег.

У сучасному світі роль інноваторів у взаємодії з Державою невпинно зростає. Представники Державної інноваційної фінансово-кредитної установи активно взаємодіють із інноваційними спільнотами країни. Так, 15 травня 2020 року відбулась зустріч із представниками КПІ ім.Ігоря Сікорського - проректором з наукової роботи Віталій Пасічник та директором НМК «Інститут післядипломної освіти» Інною Малюковою.


На зустрічі були присутні представники ДІФКУ - в.о. Голови правління Сергии Шкураков (Sergii Shkurakov), заступник Голови правління Дмитро Гавриш, начальник відділу комунікацій та стратегії розвитку Maria Prokofieva та заступник начальника відділу інноваційних та інвестиційних проєктів Інесса Заіченко.
Учасники розглядали варіанти взаємодії між ДІФКУ та КПІ в сферах наукових та інноваційних рішень. Окрему увагу було приділено такому питанню, як проблеми, з якими стикаються розробники інновацій на території України та які фактори слід вдосконалити для розвитку інноваційного процесу в університетах.

Обговорювалась роль першої в Україні інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge в українському стартап-середовищі. Саме тут «вирощуються» технологічні ідеї, запускаються і розвиваються інноваційні стартап - компанії. Це те середовище, в якому здійснюється повне технологічне коло - від пошуку нових ідей і моделювання бізнес-моделей до залучення інвестицій та створення нового інноваційного бізнесу.

В сьогоднішніх реаліях тільки об’єднання інноваторів надасть можливість ефективно розвивати екосистему України та «драйвувати» українські інновації.

Коментарі