XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Марк Цукерберг святкує 36-річчя. Цікаві факти про засновника Фейсбука

У Марка Цукерберга, на відміну від
 інших користувачів Facebook,
 є особлива можливість, яка робить
 його "невразливим",– ніхто не може
 його заблокувати. НІХТО.

mark-tsukerberg

Сьогодні, 14 травня, Марк Цукерберг, засновник і генеральний директор Facebook, відзначає свій 36 день народження. Марк є одним з найвпливовіших лідерів технологічного ринку і входить до списку найбагатших людей світу за рейтингом Forbes. Його творіння не просто вплинуло світ, а відкрило цілу епоху на сторінці історії людства.

Не Фейсбуком єдиним

Марк Цукерберг переважно знаменитий своєю соцмережею Facebook. Але мало хто з читачів знає, що в його портфоліо є й інші програми та сервіси. У віці 12 років Марк написав свою першу програму для обміну миттєвими повідомленнями під назвою ZuckNet. Пізніше він написав FaceMash і навіть музичний додаток під назвою Synapse Music Player, яке він створив, будучи ще студентом коледжу. Microsoft і AOL навіть запропонували йому 1 мільйон доларів для подальшої розробки та хотіли найняти його. Цукерберг відхилив пропозицію і вирішив вступити до Гарвардського університету, щоб кинути в ньому навчання після другого курсу.

Гастрономічні пристрасті

Раніше Цукерберг відкрито називав себе вегетаріанцем. Однак повністю відмовлятися від м'яса він не збирався і обіцяв, що з'їсть його тільки в тому випадку, якщо сам вб'є тварину. Однак пізніше він повернувся до повноцінного "м'ясоїдства" і не соромиться вживати просту їжу з фаст-фуду McDonald's або In-Out-Burger, які йому дуже навіть подобаються.

Особисте життя

Свою майбутню дружину, Прісциллу Чан, Марк зустрів в черзі на вечірку місцевого братства в інституті. Вона зізналася, що спочатку майбутній чоловік здався їй "страшно занудним". Більш того, в списку пріоритетів Марка Прісцилла знаходилться "на третьому місці". Так хто ж має честь бути на першому і другому місці? Будучи таким трудоголіком, перше місце в серці інтернет-генія зайняв Facebook, а його другим пріоритетом є угорська вівчарка на прізвисько Beast ("Звір").

mark-tsukerberg-with-wife

Багатство

Перший мільярд Марк заробив самостійно у віці 23 років. Чи знаєте ви, що він єдина людина віком до 50 років в списку десяти найбагатших людей в списку Forbes? 2015 року Марк Цукерберг володів особистим капіталом в 34,8 мільярда доларів, тим самим зайнявши 16-те місце в списку Forbes. Однак 2018 року, після скандалу з витоком особистих даних користувачів, Марк "збіднів" на 8 мільярдів доларів, а пізніше – ще на 15 мільярдів, коли Facebook не виправдала очікування інвесторів про зростання виручки. Проте на 2019 рік його статок оцінюється в 52,5 мільярда доларів.

Колір настрою синій

Чи знаєте ви причину вибору колірної теми Facebook? Вона синя тому, що тільки цей колір Марк бачить найкраще. Так, все вірно, глава соціальної мережі – дальтонік, і має проблему сприйняття червоного і зеленого кольорів. Отже, синій колір в його очах не спотворюється.

Поліглот

Марк Цукерберг заявив, що він вільно говорить 6-ма мовами. Глава Facebook може читати, писати і говорити французькою, івритом, латиною, давньогрецькою, мандаринською і англійською мовами.

Мода

Марк Цукерберг відомий своєю зневагою до моди – він вибирає просто зручний і повсякденний одяг. Зазвичай він носить джинси, футболки, толстовки з капюшоном і все в бляклих кольорах. Але одного разу 2008 року він вирішив носити краватку кожен день протягом одного року. За його словами, краватка була символом того, що Facebook знаходився на піку підйому і серйозних змін після фінансової кризи, що дозволило компанії отримати серйозні фінансові вливання від інвесторів.

Думки і бажання

Марк Цукерберг зізнався, що працює всього 50-60 годин на тиждень. Під час нещодавнього інтерв'ю глава Facebook сказав, що поза офісом він багато думає про те, "як зробити світ кращим, об'єднати його і чим він ще може допомогти суспільству".

Дорогі покупки

Його компанія придбала не менше 20 різних мобільних додатків і сервісів. Найдорожчою покупкою був WhatsApp, за який Facebook виклав колосальні 19 мільярдів доларів в лютому 2014 року, що було дорожче угоди з Instagram в 63 рази. Зараз Марк працює над тим, як об'єднати між собою Instagram, WhatsApp і Facebook в єдину екосистему.

Невразливий

У Марка Цукерберга, на відміну від інших користувачів Facebook, є особлива можливість, яка робить його "невразливим", – ніхто не може його заблокувати. Ніхто.

За матеріалами ресурсу segodnya

Коментарі