XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

10 порад стартаперам, які шукають підтримки спонсорів

В Кремнієвій долині кажуть, що гарна ідея без фінансової підтримки - це лише ілюзія.

Так, в світі бізнесу без фінансів залишається тільки співати романси. А якщо, до того ж, ви займаєтеся некомерційним проєктом і повернути інвестиції майже неможливо, то на пісні тягне ще більше :)


Так що ж робити, коли у вас дуже потрібний соціальний або благодійний проєкт? Де просити грошей на його розкрутку? Звісно, що у спонсорів, меценатів, донорів ...Але сподіватися слід тільки на добровільні пожертвування благодійних організацій, окремих компаній, або заможних членів суспільства.

Насправді фандрайзинг (збір добровільних пожертвувань) - це не жебрацтво. Це наука. Наука про те, де і як знайти інвестиції, які не потребують повернення (детальніше про фандрайзинг -10 принципів фандрайзингу). Тому, безумовно, корисно повчитися у людей, які знають, як розкручувати спонсорів на фінансову підтримку.

Майя Прабху, виконавчий директор служби благодійності в банківській фірмі США Coutts, добре знає про це, тому що працює з багатьма відомими благодійними фондами та організаціями. Серед них Фонд Форда, Швейцарське Агентство Співробітництва і Розвитку, і багато інших.

У своєму блозі в The Guardian вона поділилась кількома порадами для організацій, які в пошуках грошей звертаються за допомогою до великих донорів - фондів, корпорацій.

Ось десять головних порад тим, хто шукає підтримки спонсорів.

1. Навчіться слухати.

Ви повинні з'ясувати всю інформацію про інтереси та захоплення вашого потенційного спонсора. Не навантажуйте його відразу розповідями про важливість вашого благодійного проекту. Згадайте стару приказку: два вуха, один рот.

2. Ви повинні потрапити в світ вашого спонсора.

Ви повинні добре розуміти той бізнес, яким займаються ваші потенційні спонсори. Якщо індустрія спонсорів - сфера фінансових послуг, то ви повинні розуміти різні стратегії хедж-фондів, розбиратися в тому, як працюють приватні акції і на чому нині зосередилися великі банки. Корисно щодня читати «Файненшл Таймс» і ділові сторінки в спеціалізованих виданнях. Ви повинні знати, як ваші спонсори проводять більшу частину свого часу і як зміни в бізнесі вплинуть на час і ресурси, які вони виділяють для своєї благодійності.

3. Зрозумійте свій власний світ.

Вас можуть просто взяти на роботу, як фахівця з фандрайзингу, тому ви повинні, в першу чергу, досконально розібратися в проблемі, яку збираєтеся вирішувати - її важливість, нагальну потребу, соціальну значущість і громадський резонанс.

Бажано з'ясувати хто, коли, як і в якому обсязі фінансував подібні проєкти, щоб виробити правильну стратегію поведінки і «обробки» донора.

4. Фокусуйтеся не на проблемі, а на її вирішенні.

На першій зустрічі не витрачайте більшу частину свого часу на опис масштабу проблеми. Досвідчені спонсори швидко зрозуміють проблему і захочуть почути, як ваа команда працює над вирішеннями цієї проблеми.

5. Чітко сформулюйте тезу про те, як і що ви збираєтеся робити для вирішення проблеми.

Які ознаки успішності вашого проєкту? Як ви будете вимірювати цей «рівень успішності»? Як  будете вимірювати результати вашої роботи? Витратьте кілька хвилин на те, щоб намалювати загальну картину впливу вашого рішеня на соціум. Розкажіть про власний досвід в подібних проєктах, про команду проєкту, про те, як розподіляються фінанси і на що конкретно ви шукаєте кошти.

6. Використовуйте цікаві історії, щоб надихнути потенційних спонсорів.

Цікава історія не тільки додасть пристрасті і життєвості в справу, яку ви просуваєте, але й продемонструє вашу віру в свою благодійність.

7. Не використовуйте професійний жаргон.

Розповідайте про свою компанію або про проєкт простими словами. Вираз типу «стала участь з урахуванням гендерних факторів», насправді, мало що значить для спонсорів.

8. Не поспішайте і питайте в потрібний час.

Може пройти досить багато часу, перш ніж спонсор буде готовий прийняти значні фінансові зобов'язання.

9. Будьте знавцем своєї справи і наполегливі у всіх взаємодіях з потенційними спонсорами.

Знайте, коли відступати, коли люди зайняті, і не приймайте це на свій рахунок. Вивчайте психологію, щоб розуміти, як правильно можна «дотиснути клієнта».

10. Філантропія - це дуже особиста справа.

Ваші особисті якості емпатії, інтуїції і чарівності так само важливі, як і ваш професіоналізм.

***

Успіх в отриманні грошей від спонсорів залежить від ідеального фандрайзинг-пітчу, тобто короткої і точної доповіді, подібної подачі пітчера в бейсболі.

Розробка такої пропозиції для потенційних спонсорів не завжди є легким завданням, для цього треба добре знати не тільки свою справу, а й спонсорів, до яких ви звертаєтесь за підтримкою.

За матеріалами StartupNews

Коментарі

Дописати коментар