XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Відеопрезентація як інструмент залучення клієнтів

Більшість потенційних клієнтів знайомиться з новими сервісами та послугами стартап-компаній виключно через Інтернет. Тому зацікавити клієнта в Інтернеті ви маєте за допомогою  веб-ресурса вашого проекту.

З клієнтом, який відвідав ваш сайт і виявив зацікавленість, простіше буде вести подальші переговори і здійснювати продажі вашого продукту - програмного забезпечення чи  інноваційного девайсу.

Якщо продукт розрахований на онлайн оформлення та обслуговування, покупцеві (незалежно від сегмента - B2B або В2С) необхідно надати максимум інформації про сервіс або послуги, що купується в мережі Інтернет. У цьому допоможе відеопрезентація про проект, яку бажано розмістити на лендінговій сторінці.

кінохлоповка | хлоповка

Якщо звичайну презентацію готують для інвестора та для споживача (це різні презентації), то відеопрезентація робиться, в основному, для споживача продукту - вона звертається до вашої цільової аудиторії і висвітлює переваги і зручності, які ви отримаєте, придбавши інноваційний продукт.

Варіанти відеопрезентацій нового продукту

Перший варіант - маленький фільм про створення продукту, про проблему та її  вирішення за допомогою нового продукту, пропозиції потенційним клієнтам.

Відеоряд повинен містити розповідь засновника стартапу про продукт, відео з виробничого майданчика, демонстрацію готового продукту.

Таке відео знімається для інженерних стартапів і може використовуватися для краудфандінга. Передбачається, що продукт існує не у вигляді «мінімально життєздатного продукту», а у вигляді «продукту, що вже продається».

Для такого типу стартапів оптимальний варіант - не шукати гіпотетичних інвесторів, а шукати реальних клієнтів, які стануть вашими першими інвесторами.

Другий варіант - відео реальної презентації продукту, яке знято під час форуму, конкурсу або фестивалю стартап-проектів.

В цьому випадку відеозапис виступу члена команди, який презентував проект, чергується зі слайдами, що демонструвалися під час презентації.

Третій варіант відеопрезентації - спеціально підготовлене слайд-шоу з фоновою музикою і закадровим голосом, що розповідає відвідувачам сайту про новий сервіс або продукт.

Різниця між звичайною презентацією (відео другого варіанту) і відеопрезентацією третього варіанту полягає в тому, що в останньому випадку ролик повинен бути набагато коротше. Пам'ятайте правило: коли ви готуєте відеопрезентацію (якщо це не просто запис виступу на будь-якому форумі) намагайтеся зробити її якомога коротше. Відео тривалістю більше трьох хвилин втомлює глядача і і важко сприймається. Тому в відеопрезентації слід розповідати тільки про найголовніше і постаратися зацікавити потенційного клієнта.

Четвертий варіант - міні-презентація продукту в формі мультфільма або дудла. Це вимагає знання спеціальних програм комп'ютерної анімації.

Відомий американський євангеліст маркетингу Гай Кавасакі при створенні  презентації для покупців пропонує використовувати такі розділи.

Слайд 1. Назва сервісу або стартап-компанії, контактна інформація.

Поки клієнт вивчає слайд, ви пояснюєте, чим займається ваша компанія (наприклад: «Ми продаємо ПО», «Ми продаємо обладнання», «Ми представляємо навчальні курси» і т.д.).

Слайд 2. Проблема.

Опишіть проблему клієнта, яку ви вирішуєте.

Слайд 3. Рішення.

Поясніть, як саме ви вирішуєте цю проблему. Докладним технічним поясненням тут не місце. Викладіть саму суть рішення проблеми.

Слайд 4. Модель збуту.

Подбайте про те, щоб ваші потенційні клієнти чітко усвідомили, що ви продаєте і навіщо їм це треба.

Для сегмента В2В це ваш шанс згадати назви компаній, які вже стали вашими клієнтами. Якщо серед них є особливо цінні «козирі», то краще додайте ще один слайд - «Наші клієнти» - і розкажіть про них там.

Слайди 5-6. Технологія.

Опишіть технологію, що забезпечує секрет успіху вашого продукту або послуги.  Чим менше тексту і більше діаграм, схем, графіків на цьому слайді, - тим краще. Офіційні документи і об'єктивні докази концепцій будуть до речі.

Слайди 7-8. Демонстрація.

Тут бажано перейти до наочної демонстрації того, як працює ваш продукт або послуга. У цьому місці можна використовувати кілька слайдів (скріншотів) з прикладами роботи сервісу, або маленький відеосюжет про роботу обладнання.

Слайд 9. Конкурентний аналіз.

Розкажіть про ваші основних конкурентів.

З'ясуйте, якими з продуктів або послуг конкурентів користуються ваші потенційні клієнти і які проблеми виникають у них в зв'язку з цим. У світлі цього розкажіть про свої переваги. Однак, ніколи не слід критикувати конкурентів. Клієнти хочуть дізнатися, чим ваш продукт краще, а не те, чим поганий продукт конкурента.

Слайд 10. Команда.

Цей розділ важливий для сегмента В2В. Опишіть ключових гравців вашої команди, розкажіть про директора компанії, а також про ваших головних інвесторів. Мета - заспокоїти потенційного покупця, який ризикує, здобуваючи дорогий товар у молодої стартап-компанії.

Останній слайд. Бонус.

Завершіть відеопрезентацію закликом до дій - запропонуйте клієнтам безкоштовно випробувати ваш продукт. Це може бути пробна установка програмного забезпечення, або період пробної експлуатації вашого сервісу (обладнання).

Незайвим буде нагадати, що текст, який ви використовуєте в відеопрезентації, повинен легко читатися при середній якості відеозображення не тільки на великому моніторі. Перед розміщенням відео на сайті або на відеохостингу подивіться, як воно буде виглядати на різних моніторах. Орієнтуйтеся на розмір екрану ноутбука і на смартфон. Крім того, не забувайте, що тексту на слайді має бути не багато. Основна інформація йде від диктора.

відеомонтаж


Кілька технічних рад.
  • Відеопрезентацію бажано робити і розміщувати її на відеохостину в якості не менше 1980х1020px. Сервіс відеохостингу при обробці файлу автоматично зробить кілька варіантів відео з різною якістю зображення.
  • Використовуйте в відеоролику фонову музику. Під тиху нейтральну мелодію закадровий голос буде сприйматися набагато краще.
  • В опис відео (при завантаженні на хостинг) краще помістити весь текст, яким ви супроводжували перших три слайда. На самому відео не забудьте помістити заклик відвідати ваш сайт з активним посиланням на ваш сервіс (ці інструменти є в штатному функціоналі відеохостинга YouTube)
  • Подивіться, за якими ключовими словами шукаються на YouTube пропозиції ваших конкурентів і використовуйте їх як теги при завантаженні відео на хостинг.
  • Не використовуйте складні для сприйняття анімовані переходи між слайдами. Вони будуть відволікати увагу. Краще використовувати який-небудь один простий тип переходу, аби просто "не рвати картинку".
  • Стиснути відеопрезентацію без втрати якості зображення можна просто - зменшіть бітрейд відео в редакторі відео перед виведенням відеоролика.
  • Якщо Ви збираєтесь зняти свого колегу на форумі, де він представлятиме ваш проект, а після змонтувати відеопрезентацію, зверніть увагу на якість звукового супроводу. Звук треба обов'язково писати окремо. Використовуйте або петлічний радіомікрофон, або окремий цифровий рекордер, який треба встановити ближче до акустичної системи презентаційного залу.
  • Пам'ятайте, що вашу презентацію зможуть побачити не тільки на вашому сайті, але і на відеохостингу. Тому після останнього слайду слід ще раз повторити ваші контакти - URL сайту або блогу, де можна буде отримати більш детальну інформацію. Цю інформацію можна оформити або в вигляді кількох статей з ілюстраціями, або у вигляді розділу на сайті «часто запитують». Не забудьте розмістити в кінці розділу форму зворотнього зв'язку, щоб відвідувачі могли задати питання.
  • І головне - чим креативніше у вас буде відеопрезентація, тим більше шансів залучити покупців.
Здивований хлопець з ноутбуком

Творчих успіхів!

Джерело:STARTUP NEWS

STARTUP SCHOOL 

Коментарі