XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Запрошуємо на IX Конкурс стартапів Sikorsky Challenge 2020

Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, Науковий парк «Київська політехніка» та Інноваційний холдинг «Sikorsky Challenge» запрошують на IX Конкурс стартапів Sikorsky Challenge 2020, що проходитиме з 5 по 9 жовтня 2020 року в рамках Фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2020.


Метою цього заходу є визначення найцікавіших та найактуальніших проектів у різних галузях техніки та надання авторам кращих з них допомоги в комерціалізації, створенні успішних стартап-компаній та виведенні інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки.

Конкурс стартапів Sikorsky Challenge - це одна з найголовніших щорічних подій у сфері інноватики України. На ньому зазвичай збираються розробники проектів у багатьох галузях науки і техніки та представники великого інвестиційного бізнесу.

Переваги Конкурсу



Екосистема "Sikorsky Challenge" створена на базі НТУУ «КПІ ім.І.Сікорського» та Наукового парку “Київська політехніка”, що  гарантує високий результат.




В рамках підготовки до Конкурсу фіналісти проходять навчання у бізнес-тренерів, які спеціалізуються на стартапах та отримують консультації та наставництво менторів та інвесторів.


Переможці Конкурсу укладають протоколи про наміри з інвесторами та розпочинають підготовку до спільного виконання проекту


Ми створили надійну і вигідну екосистему для інвестиційних і венчурних фондів, приватних інвесторів, бізнес-ангелів і міжнародних експертів.



В цьому році прийом заявок триватиме  до 10 вересня 2020 року.

Упродовж цього часу Експертна рада буде оперативно розглядати подані заявки та запрошувати учасників на співбесіди, які будуть відбуватися 1 раз на місяць. В період карантину співбесіди будуть проводитися в он-лайн режимі.

До складу Експертної ради залучаються фахівці та ментори Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge, експерти інвестиційних фондів та наукового парку "Київська політехніка".

За результатами співбесід конкурсанти отримають рекомендації щодо доробки своїх проектів на відповідність вимогам інвестиційних компаній та можливість пройти безкоштовне навчання в Стартап Школі Sikorsky Challenge за тими напрямами, що були недостатньо пророблені в проекті.

Заявки на участь у Конкурсі можуть подавати студенти, аспіранти, підприємці, вчені та співробітники вищих навчальних закладів і науково-дослідних установ, а також інші фізичні особи з усіх регіонів України. Вік учасників встановлений – від 16 років до 70 років.

Перевага при розгляді заявок надається інженерним проектам за такими напрямками:
  • Аграрний сектор
  • Високотехнологічне машинобудування
  • Військово-промисловий комплекс
  • Енергетика
  • Ефективне природокористування
  • Інформаційно-телекомунікаційні технології
  • Космічні технології
  • Робототехніка
  • Створення нових речовин і матеріалів, нанотехнології 

Подати заявку на конкурс

Серед традиційних інвесторів Конкурсу Sikorsky Challenge компанії Golden Egg Technology та Boeing, Фонд науково-технічного розвитку України ім.В.С.Михалевича, Венчурний фонд "USP Capital", Фонд CRDF Global, Центр антикризових ініциатив, УкрЕксімБанк, ProgressTechUkraine, Бізнес-инкубатор «Eazi Start» тощо. Представники цих компаній обирають для себе цікаві проекти, з командами яких підписують угоди на фінансову підтримку.




Одним з головних партнерів і спонсорів Конкурсу Sikorsky Challenge з 2018 року є китайська компанія «Zhejiang Golden Egg Science and Technology» (надалі Golden Egg).

Головний приз для фіналістів Конкурсу Sikorsky Challenge 2020 - участь 5 проектів в китайському Конкурсі стартапів у Ханджоу, який пройде в листопаді 2020.

Подати заявку на конкурс
_____________________________________________

STARTUP SCHOOL