XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Як досягти успіху в бізнесі в 2020 році. Поради Ілона Маска.

Успіх американського підприємця, філантропа і інноватора Ілона Маска вже став притчею во язицех. При цьому сам засновник SpaceX і Tesla каже, що досягати цілей йому вдається, в основному, за рахунок вродженої працьовитості та здатності  прогнозувати майбутнє.


Маск впевнений, що в 2020 році вимоги і запити бізнесу будуть іншими. На одному з офіційних заходів інноватор дав кілька порад тим, хто стоїть на порозі власної справи і ще не знає, як досягти успіху.

Розвивайте стійкість до болю

Досягнення результатів пов'язано з подоланням себе. Часто це викликає дискомфорт, в тому числі і фізичний.

"Деякі мої знайомі кажуть, що створювати компанію - це як їсти скло і одночасно летіти в прірву. Вам буде дійсно непросто перші пару років. Почнуться проблеми з користувачами і процесами, і так по колу ". 

Підготуйтеся до труднощів

"Я бачу, як швидко зростає кількість підприємців, які дивовижні компанії вони створюють. У той же час всі вони повинні підготуватися до досить тривалого періоду труднощів. Підійматися вгору завжди непросто ".

Сконцентруйтесь на клієнтах

"Не дивлячись на те, що багато хто хоче створити ідеальний продукт і сервіс та намагається утримувати увагу на тому чи іншому, я б радив зосередитися саме на потребах користувачів. Тому що насправді, саме вони хочуть, щоб ви досягли успіху ".
Шукайте бізнес-ідеї в сфері енергетики

"Від того, наскільки ефективними будуть рішення щодо розвитку альтернативних видів енергії, залежить наше майбутнє. Тут неоране поле для ідей. Думаю, є сенс задуматися над електрифікацією повітряного сполучення ".


Робіть ставку на штучний інтелект

"Зараз ми стоїмо на порозі того, що людський мозок за допомогою нейрозв'язків може бути продовженням комп'ютерних систем і машин. Вам не доведеться запам'ятовувати інформацію, ви будете передавати команди комп'ютера силою думки. Незабаром це призведе до того, що зникне яскраво виражена градація між освіченими і неосвіченими людьми.

    До того ж проекти, які займаються розробкою провідників для такого роду нейронних систем, незабаром вирішать багато медичні питання: полегшать стан людей з хворобою Альцгеймера і Паркінсона ".
За матеріалами:5sfer