XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Вітаємо! Стартап школі Sikorsky Challenge 6 років !!!

Перша в Україні стартап школа Sikorsky Challenge (на базі НТТУ КПІ ім.Ігоря Сікорського) запрацювала 19 лютого 2014 року. «Київський Хрещатик був у вогні, все перекрито. Ми були шоковані тими подіями і гадали, що з 22 потенційних «школярів» не прийде жодного. Але прийшли 18 слухачів, дехто прямо із Майдану – брудні та обпечені, і це без перебільшення. Це було символічно – починати таку справу у такі нелегкі часи. Вже згодом перші проекти, котрих було сім, вийшли успішними. Два із них отримали два раунди інвестицій. Відтак, головне – прагнення» (Інна Малюкова, керівник стартап школи Sikorsky Challenge ).

До речі, та сама перша група була найбільш сильною. Багато з них відомі сьогодні не тільки в Україні, а й у світі. Ліза Воронкова, Сергій Мильман, Іван Селєзньов, Андрій Бас та інші.

За 6 років нашу школу пройщли більше 300 стартаперів. І це без урахування мережі стартап шкіл, які з 2016 по 2019 роки були відкриті по всій Україні за участі нашої школи.На сьогодні мережа налічує 10 стартап шкіл і з 3-ма університетами ведуться переговори про приєднання їх до проекту.



Ми поздоровляємо всіх, хто навчався в нашій школі і продовжує співпрацювати з нами, всіх, хто розпочав свій стартаперський шлях у нас!

Ми пишаємося вами і бажаємо сил та впертості в стартаперському бізнесі! Бо  осилить цей шлях той, хто йде!