XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

18 лютого 2020 року в Стартап школі Sikorsky Challenge стартує програма "Практика запуску стартапа"

Стартап школа Sikorsky Challenge розпочинає свій сьомий сезон. За час свого існування наша школа постійно вдосконалювалась. Змінювались програми, формати навчання, тривалість підготовки, засоби ефективної взаємодії зі стартаперами.

Незмінним залишалося одне  - на питання "Як зробити успішний стартап?" дати чітку відповідь "Що для цього треба робити"

 Олексій Струцинський, директор інноваційного холдингу Sikorsky Challenge та тренер Стартап школи.

Причиною сумної статистика успішних стартапів серед загальної кількості є те,  що багато стартаперів не мають чіткого розуміння, що саме треба робити з проектом.

Після семи років експериментів та практики наша школа набула безцінного досвіду в ефективному навчанні стартаперів.

Олексій Струцинський: "Зараз ми підтримуємо багатогранну екосистему розвитку стартапів. Є стартап-школа. Кращі проекти ми рекомендуємо на фестиваль інноваційних проектів "Сікорські Челендж". З деякими проектами ми починаємо працювати в режимі "бізнес-інкубатор". Останній крок – старт підготовлених проектів. Створюється спільне підприємство для безпосереднього випуску та реалізації продукту стартапу. В цій роботі стартап-школі допомагають лабораторії КПІ, де можна спроектувати та зробити прототип рішення, перевірити його роботу.

Ми не ставимо собі за мету проводити якийсь варіант бізнес-навчання. Ми ставимо собі за мету дати розуміння ЩО? робити та практичні навички ЯК? робити. Для цього дається багато вправ та практичних завдань. Різні проекти рухаються з різною швидкістю, тому багато уваги приділяється персональному менторінгу проектів. Робота з бізнес-моделлю, зі споживчими властивостями продукту, позиціювання на ринку, тощо – є особистою роботою з кожним проектом окремо.


Окрема робота ведеться з презентаціями для інвестора. В складі нашої команди є сертифіковані фахівці з підготовки презентацій. Презентація має бути підготовлена для сприйняття людьми, що мають переважно бізнесовий погляд на стартапи. А більшість стартаперів мають технічний погляд на ті самі стартапи. Це не таке просте протиріччя, як хотілося б. Тому наша команда, маючи певний досвід, приділяє так багато уваги саме підготовці презентації для інвестора та проведенню презентації.

Все навчання традиційно завершується презентаціями стартапів. Це можливість спробувати переконливо провести презентацію, відповісти на доброзичливі питання та отримати досвід в бізнес-виступах. Ми вважаємо випуск стартап-школи дуже важливим етапом для стартапів.

На випуск набору стартап-школи ми, зазвичай, запрошуємо експертів, фахівців, потенційних інвесторів, які бажають познайомитись з новими проектами.

За результатами голосування кращі проекти за рік, направляються на фестиваль інноваційних технологій "Сікорські Челендж". На фестивалі "Сікорські Челендж" стартапи мають можливість заявити про себе в більш вагомій аудиторії.

Зазвичай, ми не закінчуємо роботу з стартапами, команди яких пройшли в нас навчання. Ми продовжуємо підтримувати ці проекти всіма доступними можливостями. Запрошуємо взяти участь в тематичних піч-сесіях, тематичних конкурсах та фестивалях. Пропонуємо нашим партнерам з різних інвестфондів ознайомитись з цими проектами. Для деяких проектів стартап-школа "Сікорські Челендж" стала гарним стартом на шляху бізнесу.


Завдяки підтримці наших партнерів навчання в стартап-школі є безкоштовним. Ми з радістю працюємо з проектами студентів, викладачів та винахідників".

Сьомий сезон в Стартап школі Sikorsky Challenge розпочнеться 18 лютого 2020 року. Перша сесія включатиме роботу з поняттями, описом ідей, будування бізнес-моделі та її оцінки, опису продукту та плануванням споживчих властивостей продукту.

Розклад занять такий:
  • 18 лютого - Вступ. Бізнес- модель - Тренер - Олексій Струцинський
  • 20лютого - Споживчі властивості продукту. Моделювання бізнес-моделі - Тренер:Олексій Струцинський
  • 25 лютого - Оцінка фінансових потреб стартапу та доходів - Тренер:Леся Люшенко
  • 27лютого - Підготовка презентації бізнес-ідеї- Тренер:Олексій Струцинський
  • 3 березня  - Планування проекту. Комунікації проекту.Презентації своїх бізнес-ідей - тренер:Олексій Струцинський
  • 5 березня - Презентації проектів учасників.
Час проведення: 16:00-19:00
Місце проведення: пр-т Перемоги, 37, Київський політехнічний інститут ім.Ігоря Сікорського, 1 корпус, енергокрило, оф.40, ауд.4

Реєстрація - https://www.sikorskychallenge.com/forma/

Другий етап навчання присвячений підготовці проектів до інкубації та продажу "під замовлення". Паралельно із цим учасники створюють інформаційне е-середовище продукту. Формат навчання - майстер-класи, консультації, жорсткий менторинг.

Програма МАСТЕР ІНКУБАЦІІ:

1 Аудит продукту. Аудит бізнес-моделі. Аудит дозвільної документації. План доопрацювання. Знання, які можуть вплинути на продукт - 4 год.

2 Формування доказової бази інновацій - 4 год.

3 Проблеми. Клієнти. Цінність для клієнта. Зацікавлені сторони. Система лояльності. Підйом цікавості - 4 год.

4 Опис продукту. Диференціація. Конкурентні переваги - 4год.

5 Створення е-середовища. Управління комунікаціями. Програма комунікацій - 8 год.

6 Управління часом. Планування проекту. Управління змінами - 4 год

7 Організаційна структура стартапу. Формування команди. Поведінкові компетенції - 4 год.

8 Інтелектуальна власність - 4 год.

9 Експериментальні продажі продукту. Пошук ресурсів для реалізації - 4 год.

10 Підняття стійкості до провалу - 4 год.

11 Фінанси стартапу. Оцінка стартапу - 4 год.

12 Презентація проектів 4 год.

Реєстрація - https://www.sikorskychallenge.com/forma/

Розклад навчання за програмою МАСТЕР ІНКУБАЦІЇ буде опублікований пізніше.