XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

"Практика запуску стартапа". Підсумки.

Перший етап навчання за програмою "Практика запуску стартапа" (26 листопада-12 грудня 2019) завершився.


 На заключному занятті було презентовано 6 проектів:


Оксана Щербак. Інститут розведення і генетики тварин ім.М.В.Зубця

Проект: "Алгоритм тестування нанобіоматеріалів на гаметах сільськогосподарських тварин"

Олександр Литвин. Чернігівський національний технологічний університет 

Проект :"Індивідуальний модульний електротранспорт"

Валентина Єгорова. Київський політехнічний інститут ім.Ігоря Сікорського

Проект: "Засади концепції екологічного університету"

Максим Лігус.  Проект:"Багатоцільовий легко масштабований пристрій 3D MFU"



Максим Фесенко. Київський політехнічний інститут ім.Ігоря Сікорського Проект:"Продукт перероблення пенепласту"






Робота над проектами продовжиться з  початку 2020 року. Другий етап буде більш практичним, проходитиме форматі індивідуальної роботи  команд з експертами, але включатиме і групові майстер-класи.

Поздоровляємо учасників програми з подоланням першого етапу в розвитку проектів.

Дякуємо  за інтерес до інноваційного підприємництва та бажання вчитися, за наполегливість та  цікаві комунікації. Сподіваємося на подальшу співпрацю та успіх в подальшій розбудові проектів! І кілька вражень наших учасників від Стартап школи Sikorsky Challenge.

Фесенко Максим Анатолійович, доцент кафедри ливарного виробництва чорних і кольорових металів, КПІ мені Ігоря Сікорського

"Про стартап школу я дізнався на сайті Sikorsky Challenge цього року, коли реєструвався на участь в конкурсах - оборонних технологій Sikorsky Challenge та Фестивалі інноваційних проектів Sikorsky Challenge. Мета моєї участі у стартап школі – попрацювати зі своїм проектом «Екологічні способи перероблення полістиролу» та підготуватися до виступу на наступних конкурсах. Навчання для мене було корисним, дізнався нову інформацію. Вдячний організаторам і лекторам. Хотілося побільше практичних прикладів з оформлення презентацій для інвесторів. Побільше практичних прикладів з приводу економічних показників (розрахунків) проектів! Як правильно їх розраховувати, які показники необхідно представляти для інвестора! (Для мене було не дуже зрозуміло!). Сподіваюся на подальшу співпрацю!"

Шановний Максиме, стосовно останніх побажань щодо оформлення презентацій для інвесторів і розрахунку проектів - над цими питаннями Ви зможете попрацювати з нашими експертами в індивідуальному форматі на 2-му етапі навчання.

Ілля Шевченко, КПІ, ІПСА, 2 курс, Системний аналіз і управління:

 «Дізнався про стартап школу у Фейсбуці. Маю кілька ідей. Прийшов отримати корисні знання щодо стартапів, познайомитися з людьми та, можливо, розпочати роботу над власним проектом»  

Микола Кондик, студент Чернігівський національний технологічний університет:

Наш проект "Акселератор для стартапів" цього року переміг  в конкурсі стартапів нашого університету" і наш викладач запропонував прийняти участь у Фестивалі інноваційних проектів Sikorsky Challenge. В силу певних обставин з подачею заявки ми запізнились і тому прийняли рішення попрацювати з проектом в стартап школі. Мета – дізнатись більше про стартапи і впровадити наш проект для початку в нашому Чернігівському університеті. Навчання в стартап школі дуже сподобалось своєю інформативністю і підходом до викладення матеріалу. Тут я почав по новому дивитись на стартапи, познайомився з цікавими людьми та їх проектами. Також більше дізнався з якими проблемами стикаються стартапери та як їх вирішити. Все сподобалось, надані знання дуже корисні і легкі для застосування на практиці. Маю бажання продовжити в 2-му етапі програми навчання. Додактово хотілось би отримати знання щодо кадрових та організаційних рішень в проекті".

Тетяна Кресан для блогу STARTUP SCHOOL