XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Україна -Китай. Шлях до інноваційного успіху.

17 липня 2019 року в україно-китайському центрі Київського політехнічного інституту ім.Ігоря Сікорського відбулася зустріч представників інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge з представникками китайських інноваційних компаній. 


В результаті зустрічі був підписаний договір про співпрацю щодо участі в Конкурсі інноваційних стартапів Hangzhou 2019 фіналістів Конкурсу Sikorsky Challenge 2019.

Договір був підписаний директором Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge Олексієм Струцинським і генеральним директором Zhejiang Golden Egg Science and Technology Co., LTD Лі Люміном.

Що передбачає цей договір.

Цей Договір визначає основні умови взаємодії сторін у 2019 році з метою участі фіналістів Фестивалю інноваційних проектів “Sikorsky Challenge 2019” у фіналі Конкурсу інноваційних стартапів Hangzhou 2019 . Тобто, найкращі проекти   “Sikorsky Challenge 2019” їдуть у Китай на Конкурс Hangzhou 2019.

Договір передбачає, що Інноваційний холдинг під час проведення Фестивалю в жовтні 2019 року надає для Golden Egg можливість відібрати не менше 10 проектів, що відповідають умовам участі в Конкурсі.

Golden Egg до кінця жовтня 2019 року має відібрати  та доопрацювати не менше 5 проектів для представлення на Конкурсі Hangzhou 2019.

Участь представників 5-ти відібраних китайською стороною проектів (візова підтримка, транспортні витрати, проживання, участь у конкурсі) - за рахунок компанії Golden Egg .

Проекти-фіналісти Конкурсу Sikorsky Challenge 2019, що поїдуть на Конкурс Hangzhou 2019 до Китаю, можуть отримати грошові призи:
  • перша премія-200 000 юанів
  • 4 других премій - по100 000 юанів
  • 7 третіх премій - по 50 000 юанів.

    Переможцям Конкурсу Hangzhou 2019 буде надана фінансова підтримка з боку уряду Ханчжоу та пропозиції від китайських інвесторів.

    Вимоги Golden Egg до проектів:
    • високий рівень інноваційності
    • наявність бізнес-моделі
    • наявність англомовної презентації

    Вимоги Golden Egg до представника проекту:
    •  вік не перевищує 55 років
    •  рівень освіти не нижче магістра (спеціаліста)
    •  володіння англійською мовою









    YIII Конкурс стартапів Sikorsky Challenge 2019  пройде з 8 по 10 жовтня.
    Зареєструватися на Конкурс