XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Хроніки Стартап школи. Все про Канвас і не тільки.


З 30 травня 2019 року в Стартап школі Sikorsky Challenge розпочалось навчання за програмою "Практика запуска стартапа"


За традицією одне з перших занять присвячено CANVAS (в перекладі означає - канва, полотно). Адже CANVAS - це основа/фундамент для бізнесу. Якщо все добре продумати, описати та накласти на базове полотно стартапу, це буде добрим стартом  успішного стартапу.


    9 основних блоків полотна вашого проекту виглядають так:
    1. Сегменти споживачів. Для кого ми працюємо? Який споживач для нас найважливіший?
    2. Яку допомогу, цінність, послугу Ви пропонуєте цим особам (цільовим групам)?
    3. Яким способом доносити інформацію про можливості отримати вашу допомогу/послугу? Яким способом кожен сегмент хоче отримати вашу допомогу? Яка цінність вашої послуги? «Точки дотику».
    4. Формування стосунків з аудиторією. Яким чином ви вибудовуєте стосунки з вашими клієнтами?
    5. Отримання коштів для діяльності. Потоки доходів. Фандрейзинг. Співпраця з грантодавцями.
    6. Ключові ресурси, які нам потрібні для здійснення діяльності.
    7. Ключова діяльність. Як може бути організована діяльність неприбуткової громадської організації (волонтерських проектів)? План-графік діяльності волонтерів/руху/ ГО.
    8. Ключові партнери, без яких ваша організація не може існувати. Дорожня карта для постраждалих. Як вона складається? Як нею користуватись?
    9. Структура витрат. Постійні витрати, змінні витрати, витрата на заробітну плату, податки, ціна ресурсів і т.д.
    Згідно цьому плану робота з бізнес-моделлю проекту починається з визначення аудиторії  (клієнтів). Після цього визначаємо, які цінності вони у нас купують і через які канали збуту отримують дані цінності та які взаємини з ними ми вибудовуємо. Далі слід розрахувати  потоки доходів і які ресурси нам для цього необхідні. Потім розписуємо ключові дії, які необхідні нам для роботи. Не забуваємо про наших партнерів і постачальників. На останньому етапі вивчаємо структуру витрат.

    Тож, за роботу!