XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

16 квітня 2019 в Стартап школі Sikorsky Challenge відбувся випуск..

Перша група  нового сезону 2019 року видалася на диво дружньою, креативною і веселою. З 40 стартаперів, що прийшли на перше заняття, до фінішу дійшла рівно половина. А це дуже непоганий результат.  


 А головне те, що на виході були презентовані 9!! проектів. А саме:
 1. Проект "Завод гарячого цинкування металоконсрукцій" (Юрій Романенко)



2. Book Share - сервіс обміну книжками (Владислав Сліпченко)


3. Проект "Робот повар" - побутовий прилад для приготуванні їжі в автоматичному режимі. (Микола Висоцький).






4. E-learning SST/ Step be step Testing - система безпреривного самонавчання , загального обміну інформацією незалежно від тимчасових і просторових поясів. Це он-лайн інструмент для дистанційного навчання з математично *спрямованих дисциплін (Ігор Орловський)



5. BIO-47 - "Диво - горщик". Новаторський підхід до старої проблеми - догляд рослин у відсутности хазяєв. Переваги: лаконічний дизайн, не потребує води, економить час та мінімальне використання електроенергії (Олена Цисар  та Євген Ударов).



6. Проект "Гірлянди від льодоутворення" вирішує небезпечну проблему для міст - утворення буруль на дахах (Анатолій Тітенко).

7. Проєкт "Обладнання для виробництва ефірних олій з льона, проса та амаранта" (Анатолій Тітенко)  


 
8. Проект "Life Safety firestop" - інноваційне рішення, що дозволяє фіксувати початок пожежі у приміщенні та передавати інформацію про це" (Тітканіч Андрій).



9. Проект "Телескопична палка-збирач" (Петер Варвара з мамою :))



Проекти оцінювались самими учасниками Стартап школи. За результатами голосування:
  • перше місце посіли одразу два проекти - "Book Share" та  "Life Safety firestop"
  • друге - диво-горщик "BIO-47". 
Вітаємо !

Перший етап роботи з проектами в Стартап школі завершився. В другій половині травня ми запрошуємо учасників Стартап школи 2018-2019 на спільну пітч-сесію, де визначаться фіналісти 7-го Конкурсу інноваційних проектів Sikorsky Chalenge 2019.

 А з початку червня наші експерти і ментори розпочнуть з авторами проектів індивідуальну роботу.

Ми не прощаємося, адже насправді робота тільки розпочинається.

Дякуємо всім нашим командам за позитив і креативність

Успіхів!

  






Коментарі